MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Önal'dan flaş mesajlar... ''Babamızın parasını harcamıyoruz''
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2024 Perşembe 21:08

Başkan Önal'dan flaş mesajlar... ''Babamızın parasını harcamıyoruz''

Memur ve işçilerin ödeme alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptığı Bayraklı Belediyesi'nde Başkan İrfan Önal, Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda dikkat çeken mesajlar verdi. Memurların tüm ödemelerinin yapıldığını söyleyen Önal, "Yasal üst sınırı olan sosyal denge tazminatının üstünde ödeme yapılıyor. Babamızın parasını harcamıyoruz. Yasanın dışına çıkamayız" dedi. Belediyenin borcunun 323 milyon 623 bin TL olduğunu belirten Önal 2 şirketinin de iflas noktasına geldiğini açıkladı. 

SONKALEİZMİR-Bayraklı Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda dikkat çeken mesajlar verdi. İşçi ve memurların ücret ve maaşlarını alamadığı gerekçesiyle bir süredir eylem yaptığı belediyede eleştirilere yanıt veren ve sessizliğini bozan Başkan Önal mali durum ile ilgili kalem kalem bilgi verdi.

"HER ŞEYİ YASAL OLARAK YAPACAĞIM"

Göreve geldiklerinde kasada 43 milyon TL olduğunu vurgulayan Başkan Önal şöyle konuştu:

"43 milyonu oranlayarak belediyedeki çalışanların maaşları için ayrıldı. Memurların taahhuk etmiş maaşlarına para yetiyordu. Memurların tüm maaşları ödendi, geriye kalan para şirketin maaş hesabına aktarıldı. 2 ayda hiçbir yere para harcanmadı. İşçi maaşının yüzde 66'sı karşılanabildi. Eylemlerini yapabilirler. İyi niyetle sustum. Haksız yakıştırmaları sineye çektim. Memurların bütün maaşları ödendi. Yasal üst sınırı olan sosyal denge tazminatı var. Bunun üstünde bir ödeme yapılıyor. Bununla ilgili zimmet çıkarılmıştı. Bir kereye mahsus cumhurbaşkanımız affetti. Arkadaşlar eylem yapıyor ama memur maaşını merkezi hükümet belirler. Belediyelerin ödeyebileceği yasal bir süt sınır var. O da 8-9 min TL. Bunun üzerine çıktığınızda babanızın parasını harcamıyorsunuz. Milletin vergilerini harcıyorsunuz. Yasanın dışına çıkmamalıyız. İşçi emekçi düşmanı değilim. Bozulan bir ödeme dengemiz vardı. CHP yönetiminden aldığımı da biliyorum. 5 yıl boyunca hizmete talip oldum, vatandaşımızın teveccühüyle buradayım. Her şeyi yasal olarak yapacağım."

KREŞLER ZARAR EDİYOR

Belediye şirketlerinin mali durumu ile ilgili konuşan Başkan Önal şunları söyledi:

"İki şirketimiz var biri Baybel biri Bayraklı AŞ. Bayraklı Aş. bize hizmet karşılığında yaklaşık bin çalışanımızın olduğu, 30 milyon ve sigorta vergileri ile 42 milyon TL aktardığımız şirket. Diğeri BAYBEL. Kreş ve halk konutlarda müşavirlik hizmeti vermek için aldığı personelle yürüttüğü hizmet var. Bayraklı AŞ. belediyeden fatura karşılığı aldığı paranın bir kısmı ile sigorta vergilerini ödemeyip BAYBEL'in kreşleri sürdürmesi, Halk Konut'taki arkadaşların maaşları için kullanılmış. Sigorta vergi borçları ile BAYBEL'in 100 milyon TL borcu oluşuyor. BAYBEL'in 114 milyon 555 bin borcu var. Buradaki zarar kreşlerimizde en iyi standartlarda hizmet veriliyor. Bir öğrencinin maliyeti 16 bin 750 TL. 400 öğrenciye kreş hizmeti veriyoruz. 2 kreş daha gelecek Yamanlar ve Onur Mahallesi'nde.. Kreş hizmetini verirken yasaya uysun diye şirketler bu zararı karşılarken de kendi paramızı harcamıyoruz. Başka ilçelerden arabalarla bizim kreşlerimize çocuklar getiriliyor. Çocuk ayrımı yapmayız. Ancak 100 binin üzerinde geliri olan ailenin çocuğunun Bayraklı vergileriyle karşılanmasını doğru bulmuyorum. 12 bine çıkmamıza rağmen öğrencilerin faaliyetlerinden zarar ediyoruz."

BELEDİYENİN VE ŞİRKETLERİN BORCUNU AÇIKLADI


Başkan Önal sözlerini şöyle tamamladı:

"Bayraklı AŞ.'nin de bu ayki maaşları hariç 704 milyon 92 bin TL borcu var. 466 milyon sigorta vergi ile en büyük kalemi. Firma borçları 5 milyon 610 bin. Bu ay da taahhuk etmiş vergi ödemeli 80 milyon. Topladığımızda Bayraklı A.Ş.'nin 784 milyon borcu var. Belediyemizin borç durumu da güncel olarak 323 milyon 623 bin TL. Her kuruşun hesabınını görevimin son gününe kadar vereceğim bir şekilde sürdürmeye kararlıyım."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir