MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Fıçı esnafı bezdirdi... MEKANLARI KAPATTILAR!
Yerel Yönetimler
29 Temmuz 2024 Pazartesi 17:26

Başkan Fıçı esnafı bezdirdi... MEKANLARI KAPATTILAR!

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı'nın Yeni Foça'da "Kamusal alanları işgal ediyor" diye masalarını kaldırttığı esnaf isyan bayrağını çekti. Zabıta ekiplerinin iki sıra masanın bir sırasını kaldırtması üzerine 10'dan işletme "Zaten batacağız" diyen mekanlarını komple kapattı. 

İzmir'in önemli turizm merkezlerinden Foça'da esnaf Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı'ya karşı isyanlarda. Başkan Fıçı'nın talimatıyla kamusal alanların işgal edildiği gerekçesiyle masalarını kaldırttığı 10'dan fazla esnafın "Zaten batacağız" diyerek mekanlarını komple kapattı. 



erhangulenc.com'da yer alan habere göre bir esnaf “Başkan üstenci tavrıyla bizimle uzlaşmaya yanaşmıyor. Foça’daki hiçbir yere dokunmuyor nedense Yeni Foça’da bizleri bu hale sokuyor” iddiasını dile getirdi.
Başkan Fıçı’nın seçilir seçilmez ilk icraatının Yeni Foça’da bütün sahilindeki işletmelere göz dağı vermek olduğunu ifade eden esnaf, “Biz pandemi döneminden itibaren Kaymakamımızın isteğiyle engelli yolu ile bisiklet yolu arasına masa açmaya başladık. Hanımefendi ‘Burayı toparlayın karşıya geçeceksiniz’ diye bize göz dağı verdi. Fakat bununla da yetinmedi mekanların önüne açtığımız iki sıra masanın da tek sıraya düşürülmesini istedi. Dün zabıtalar geldi birer sırayı kaldırdı. Yahu biz her birimiz 10’dan fazla kişi çalıştırıyoruz 20 bin lira civarında kira veriyoruz. Algısı vergisi var. O zaman zaten batacağız diyerek tüm restoranlar olarak işletmelerimizi kapattı. Sorun çözülünceye kadar da açmayacağız. Burası sahil bandı. Bize, ‘İçeri klima açın müşteriler içeride otursun’ diyor. Bu dünyanın neresinde görülmüştür. Bunu Foça’da yapmıyor ama Yeni Foça’da yapıyor. Burada her akşam 1000 kişi yemek yiyordu” diye konuştu.



“GÖRME ENGELLİ GELMEDİ” DEDİLER

Başkan Fıçı, daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle demişti:

Pandemi geçeli 2 yıl oldu. Pandemi bahanesiyle yapılan işgal artarak devam etti. En çok gücüme giden görme engelli vatandaşın yolunun işgal edilmesiydi. İlk aday olduğum zaman dile getirdim o esnaf grubuna. Bana şöyle bir bahane ile geldiler: 10 senedir buradayız hiç görme engelli gelmedi. Kamunun çıkarını düşünmek zorundayız ve bu doğrultuda bir planlama yapılması gerekiyor. Biz bu düzenlemeyi yapmak zorundayız. Bana bir tane, o iki tane toplantı haricinde, bir tane esnaf ‘beni görmedi, benimle konuşmadı, ilgilenmedi’ diyemez. Bu kadar uzlaşmacı bir yaklaşımdan sonra… Hiç kimsenin işletmesiyle ilgili herhangi bir yetkiye sahip değilken ben sadece belediyenin görevini, hukuksal açıdan altyapısını uygulamaya ve oraya bir düzenleme getirmeye çalıştım.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir