MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması! KİMSEYİ EZDİRMEYECEĞİZ
Yerel Yönetimler
12 Haziran 2020 Cuma 17:30

Başkan Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması! KİMSEYİ EZDİRMEYECEĞİZ

Karaburun'da sahildeki belediyeye ait işletmelerin kiralarının ortalama yüzde 324,6 arttırılması "tatilcilere fahiş fiyat uygulanacağı" endişesini gündeme getirdi. Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan, "Fiyatlar normalin üzerinde artırırlarsa müdahale ederiz. Zaten, o ihaleleri gözden geçireceğiz, henüz onaylamış değiliz. Astronomik fiyat artışına da izin vermeyeceğimizi herkes bilsin. Kimseyi kimseye ezdirmeyeceğiz " dedi.

SONKALEİZMİR- İzmir'in kısmen bakir kalan tatil yörelerinden Karaburun'da önceki gün belediyeye ait plaj işletmelerinin yıllık kira ihalesi yapılmıştı. Karaburun'un meydanında yapılan ve sosyal medyadan da canlı olarak yayınlanan ihalelerde, kiraların ortalama yüzde 324,6 düzeyinde artırılması dikkati çekmişti. Geçen yıl, yıllık kira bedeli 12 bin 500 TL olan bir işletme, bu yıl 250 bin TL'ye gitmişti. İhaleler, belediye gelirlerinde ciddi bir artışa neden olduğu için takdir toplarken, "tatilcelere fahiş fiyat uygulanacağı" endişesini de gündeme getirdi. Konuyla ilgili SONKALEİZMİR'in sorusunu yanıtlayan Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan, net ifadeler kullandı.

Başkan Erdoğan, fiyatların normalin dışında arttırılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. "Fiyatlar normalin üzerinde artırırlarsa müdahale ederiz. Zaten, o ihaleleri gözden geçireceğiz, henüz onaylamış değiliz. Astronomik fiyat artışına da izin vermeyeceğimizi herkes bilsin. Kimseyi kimseye ezdirmeyeceğiz" diyen Başkan Erdoğan, ihaleleri alan kişilerin bölge insanı olmasının önemine de işaret etti.

İlkay Girgin Erdoğan, "Biz belediye olarak 2 tesis işletiyoruz. Tesislerimizde 50 küsur kişi çalışmak zorundaydı. Bölgede okuyan çocuklara ve evde oturan kadınlara destek olmak için böyle yaptık. Bu 50 kişinin maaş ve sigorta gibi giderlerinden dolayı 860 bin TL kadar bir giderimiz oldu. İki tesiste de başa baş çıktık. Zararımız yok. İhale şartnamesine de özellikle burada oturma şartını koyduk. Çünkü ihaleleri alanlar bölge insanı olursa 'burayı benimser' diye düşündük. Kimsenin şüphesi olmasın, tesisler en iyi şekild işletilecek" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Aysen
 17 Haziran 2020 Çarşamba 22:06
Peki isletmeci kirasini nasil ödücek akil verirmisiniz
 Gürcan
 15 Haziran 2020 Pazartesi 17:50
Faiş fiyat diye bir şey yok madem bunca yıl bu gülünç kiralar ödendi şimdiye baksınlar eğer halka yüklemeye çalışırlarsa izmir kordona bir baksınlar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir