MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Ceritoğlu Sengel'e meclisten tam destek!
Yerel Yönetimler
5 Temmuz 2022 Salı 14:31

Başkan Ceritoğlu Sengel'e meclisten tam destek!

Efes Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, İl Tarım Müdürlüğü tarafından belirlenen marjinal tarım arazilerinde yürütülen inşaat faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.

Belediye çalışanlarına güveninin tam olduğu hatırlatan Başkan Ceritoğlu Sengel, “Net, keskin ve kararlı ne yaptığını bilen bir belediye yönetimi ve belediye başkanı var burada. O yüzden Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak çalışma arkadaşlarımla birlikte biz her yaptığımız işi mevzuata, hukuka ve hükümlere uygun bir şekilde yaparız” dedi. 

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeyi hedef alan ithamlara ve kirli siyaset anlayışına karşı kararlılıkla mücadele edeceğini belirterek, “Ben bu kentin çocuklarını siyasete yedirmem. Bunu herkes bilsin” ifadelerini kullandı.

“MECLİSTEN BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL’E TAM DESTEK”
Oturumda söz alan CHP ve AK Partili meclis üyeleri de Belediye yönetimine ve çalışanlarına güvendiklerini ve Efes Selçuk’un çıkarına olan her konuda belediye yönetiminin yanında olacaklarını belirterek Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e tam destek verdi.

“BİZ HER İŞİ MEVZUATA VE HUKUKA UYGUN YAPARIZ”
Bir süredir kamuoyunda gündeme getirilen ithamlara karşı meclis kürsüsünden belgelerle konuşan Başkan Sengel, kendine güvenen bir siyaset anlayışı ile yürüttüğü Belediye Başkanlığı görevinde çalışanları ile birlikte yasal olmayan hiçbir çalışmanın altına imza atmadıklarını ve bu konuda kendilerine olan güvenin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.  Başkan Sengel, ayrıca söz konusu imarla ilgili komisyonlara gelen çalışmaları şeffaf yönetim anlayışını dikkate alarak tüm meclis üyeleri ile birlikte incelediklerini, bundan sonra da aynı şeffaflığın devam edeceği vurgusu yaparak; “Net, keskin ve kararlı ne yaptığını bilen bir belediye yönetimi ve belediye başkanı var burada. O yüzden Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak çalışma arkadaşlarımla birlikte biz her yaptığımız işi mevzuata, hukuka ve hükümlere uygun bir şekilde yaparız” dedi.  


Bir tarım arazisinin marjinal tarım alanına çevrilme yetkisinin sadece İl Tarım Müdürlüklerinin yetkisinde olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Tarım arazilerinin marjinal tarım arazisine çevrilme işi ya da tarım dışı olması gibi mevzular noktasında bu meclis salonunda da komisyonlarda da çok konuştuk.  Bu noktada her zaman söylediğimiz bu marjinal tarım alanlarına yapılan tarımsal depolardır, konutlar noktasında gerçekten mevzuatla ilgili bir sıkıntı var, uyumsuzluk var ve bunların düzeltilmesi gerekir.  Ya da bu konuda biz bir şey yapabilir miyiz? Konuşmalar hep bu seyirde gerçekleşti. Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştük. Onlardan almış olduğumuz bilgilerden de bahsederek bütün açıklamaları size sarih ve net bir şekilde yapayım. Şunu çok net ortaya koyalım; ne yazık ki tarım alanı olan yerler İl Tarım Müdürlüğü’nün görüşü ile marjinal tarım alanına çevriliyor ve bu konuda bizim yapacağımız hiçbir şey yok. Bir de tarım dışı olan alanlar var” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel, İBB tarafından yapılan 1/25000’lik plan notları ile İl Tarım Müdürlüğü’nün mevzuat ve uygulamaları arasında çelişkili durumların oluşabildiğini belirterek, Belediyeler için planların bağlayıcı olduğunu ve plan hükümlerine uymak zorunda olduklarını ifade etti.


DENETİMLER DEVAM EDECEK…
İnşaat ruhsatı verilen örnek alanda yapılan denetimler sonucunda saptanan usulsüzlük ve yasadışılığı fotoğraflarla belgeleyen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, tüm Efes Selçuk genelinde mülkiyeti her kime ait olursa olsun denetimlerin devam edeceğini ifade etti.

“BENİM DEDİKODU İLE HARCAYACAK ZAMANIM YOK…”
Tarım arazilerinin Marjinal Tarım Arazisi olarak belirlenmesi süreçleri ile devlet kurumlarının çelişkili kararlarına da dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel, bir örnek olay üzerinden konuyla ilgili çelişkileri gündeme getirerek, “Tarım İl Müdürlüğü ilk defa metrekaresine kadar yazarak marjinal tarım alanıdır diyor. Sonra burada inşaat ruhsatını alıyor. Sonra inşaata başlanıyor. Ruhsatta olmayan bir istinat duvarı da yapılıyor. Bu duvar bizim imar işlerimiz tarafından doğal olarak mühürleniyor. DSİ’den özel yazı geliyor istinat duvarı uygundur, mührü sökün diye. Bu sürecin sonunda tarım dışı olan yerle ilgili, ‘Burası tarım dışı belediye buraya ruhsat vermiş’ diyerek ondan sonra bel altı mevzulara giriliyor. Benim dedikodu ile harcayacak tek bir zamanım yok Efes Selçuk’tan çaldırmam o zamanı.” dedi.

“RUHSATI VERİRKEN DE MÜHÜRLERKEN DE BELEDİYECİLİĞİMİZİ YAPTIK”
Gündeme getirilen Çamlık’taki alan hakkında konuşan Başkan Ceritoğlu Sengel, “Verilmiş olan ruhsat yedi tane tarımsal depo, bir tane de çiftçinin barınması amaçlı yapı için var. Yapı dediğimiz de tarımla iştigal olanların barınması amacıyla yapılan konut. İmar müdürlüğüne gelen ruhsat ile ilgili 1/25000’lik planlara gidilir. Bu plan notlarına bakılır. Kapalı alan yapma metrekaresi net ve bellidir. Kapalı olan yapma metrekaresinde hak sahibi ben buraya tarımsal depo yapmak istiyorum dediyse ister bölerek yapar, ister bütün yapar. Arkadaşlar da 2019’da imar durumunu veriyorlar. Projesi geliyor. Ondan sonrasında da inşaat ruhsatını alan kişi inşaata başlıyor. İnşaat izni verildiği zaman ruhsatına uygundu. Daha sonra inşaat ruhsatında olmayan bir tesisat fark etmişler, işlemlerini yaptılar. Yani ruhsatı verirken de belediyeciliğimizi yaptık, mühürlemede de belediyeciliğimizi yaptık” dedi.

“HERKES KENDİ ARAZİSİNDE YASAL DEĞİLSE CEZASINI ÖDER”
Yapılan mühürleme sayılarına yıl yıl örnek veren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediyesi çalışanları ve Efes Selçuk Belediye Başkanı her daim her koşulda herkese karşı belediyecilik görevleri neyi gerektirirse onu yapar. Net.” şeklinde konuşarak, AK Partili meclis üyelerinin Belediye Başkanlığına verdiği dilekçe ve ifade edilen şikayetlerin ardından denetimlerin sürdürüldüğünü ifade etti ve, “Sonrasında arkadaşlarıma dedim ki; bütün marjinal tarım alanlarındaki devam eden ve ruhsatını almış olan yapılara bakın. Bir bölge tespit ettik, mevcut olan metrekarenin haricinde beton, kilit parke ve arkasında inşaat bulmuşlar. Doğal olarak belediyecilik faaliyetlerini yaptılar. Bu arada aynı gün içerisinde ruhsatını alıp sundurma yaptığı için mühürlenenler, yine halen daha kimi değişiklikler yapıp tadilat ruhsatını almayanlar da mühürlendi. Şu anda da devam ediyor. Herkes kendi arazisinde yasal değilse cezasını öder” dedi.

“BEN KENDİMDEN VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMDAN ÇOK EMİNİM”
Belediye çalışanlarına her zaman güvendiğini ve her işin kanun çerçevesinde yapıldığının altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bundan sonra aklıma yatmayan her marjinal tarım alanında dava açacağız. Siyaseti şerefimle yapıyorum. Siyaseti ve belediyeciliği çalışma arkadaşlarımın bana, benim onlara olan güvenim ile yapıyorum.  Ben imar müdürlüğüne ve orada çalışan arkadaşlarıma çok güveniyorum. Gidip savcılığa şikâyet edenler beni şikayet etmiyor. Bu kentin çocuklarını şikâyet ediyor. Ben bu kentin çocuklarını siyasete yedirmem. Bunu herkes bilsin. Zannetmeyin ki bu işler benim moralimi bozar. Ben kendimden de çalışma arkadaşlarım da çok eminim. Kimseye de kısasa kısas yapmam. Sadece önüme o dilekçe geldiği için çok konuşulan bir yer vardı. Oraya gidildi bakıldı. Siyasetle ilgili  kimsenin ailesi ile ilgili bir şey söylemiyorum. O zaman çiğ siyaset olur ve Efes Selçuk’a da çiğ siyaset yakışmaz” dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir