MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Çalkaya’nın gurur projesi...
Yerel Yönetimler
29 Şubat 2024 Perşembe 10:17

Başkan Çalkaya’nın gurur projesi...

Balçova Belediye Başkanı gurur projesi olarak adlandırdığı kız öğrenci yurdu inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Örnek odaları çok beğenen Başkan Çalkaya “Eğitime yapılan hizmet, hizmetlerin en kutsalıdır” dedi.

Türkiye’nin eğitimde en büyük sorunlarının başında gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak için Kız Öğrenci Yurdu inşa eden Balçova Belediyesi’nin ikinci yurdu da tamamlanmak üzere. Korutürk Mahallesi’nde yapımı devam eden öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, yetkililerden bilgi alarak tamamlanan örnek öğrenci odalarını gezdi. Toplamda 66 odadan oluşan Balçova Kız Öğrenci Yurdunda 3 kişilik ve 2 kişilik odalar ile bir adet Engelli Öğrenci Odası planlandı. Yurtta ayrıca, Revir, Yemekhane, Çamaşırhane, Etüt Salonu, TV Salonu, Kafeterya ve Sığınak bulunuyor. Konforlu ve modern mobilyaları ile göze çarpan yurt binasının örnek odaları ve toplu alanlar alttan ısıtmalı olacak. Depreme dayanıklılık, yangın, asansör sistemlerinin de dünya standartlarında uygulandığı binada, öğrencilerin güvenliği en çok önem verilen konuların başında olmuş.    

Balçova’da Belediyenin inşa ettiği ikinci ikinci kız öğrenci yurdu için Gurur Projem ifadesini kullanan Başkan Fatma Çalkaya “Önceki yıllarda yapımını tamamladığımız 384 kişilik kız öğrenci yurdunda pırıl pırıl Cumhuriyet Çocukları yetişiyor. Şimdi de arsası bize ait olan bu alanda hayırseverlerimiz ile birlikte yaptırdığımız 155 kişilik yurdumuzu tamamlamak üzereyiz. Anadolu’dan kıt imkanlarla çocuklarını okumaları için İzmir’e, Balçova’ya gönderen Aileler huzur içinde olacaklar” dedi. Bir ülkenin kendi öğrencilerine yeterli sayıda yatacak yer sağlayamamasının çok ciddi bir tehlike olduğunu ifade eden Başkan Fatma Çalkaya “Biz, İzmir’in en küçük belediyelerinden birisiyiz. Ama kısıtlı bütçemize rağmen kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Çünkü Milli Eğitimi ülkenin geleceği için en önemli konu olarak görüyoruz. Balçova’da toplamda 539 yatak kapasiteli iki kız öğrenci yurdu yapmamızın tek nedeni de budur” diye konuştu.   

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir