MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Batur'dan 'adayım' açıklaması... DAHA YAPACAK ÇOK İŞ VAR
Politika
4 Ekim 2023 Çarşamba 12:49

Başkan Batur'dan 'adayım' açıklaması... DAHA YAPACAK ÇOK İŞ VAR

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 4,5 yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği toplantıda, adaylığı ile ilgili soruları yanıtladı. Yeni dönemde tekrar aday olmak istediğini ancak bunun kararını genel başkan ve partinin yetkili kurullarının vereceğini vurgulayan Batur, "Biz sadece temennimizi söylüyoruz. Daha yapacak çok iş var" dedi. Batur, Özgür Özel ile çok yakın dost olduklarını ancak kurultayda ahde vefa duygusuyla Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.

SONKALEİZMİR- Konak Belediyesi'ndeki 4,5 yıllık hizmet dönemini değerlendiren Başkan Abdül Batur, siyasetten tekrar adaylığına ve CHP'deki genel başkanlık sürecine kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Başkan Batur, görev süresi boyunca vatandaşın yanında olmaya çalıştığını vurgularken, "Biz çalışmaya devam edeceğiz, üretmeye devam edeceğiz. Konak'ta daha yapacağımız çok iş var. Bir ilçede görev yaptıktan sonra tekrar bir ilçede görevlendirilmek bana onur ve şereftir. Bize bu görevi verenlere yönelik kimsenin yüzünü kara çıkarmamaya çalışan belediyecilik anlayışını sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Adaylık süreci ile ilgili genel merkezle görüşüp görüşmediği sorusuna Batur, "CHP'mizin tüzük ve yönetmeliklerine göre adaylık süreçleri belli takvimdedir. Adaylık ve aday adaylığı süreci takvime göre yürür. Partimizin organları, öncelikle MYK ve PM'den adaylıklar onaylanır. Şu anda kurultay süreci yaşıyoruz. Bu süreçte biz sadece kendi temennimizi söylüyoruz. Geri kalanın daha sonra değerlendirileceğini düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Batur, geçmişte Konak Belediyesi'nde iki dönem üst üste başkanlık yapan bir ismin olmadığının hatırlatılması üzerine, "Benden önceki belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımızın tamamı çok değerli arkadaşlarımız. Hepsi ile görüşüp fikirlerini alıyoruz. Onların da Konak'a büyük katkıları olmuştur. Takdiri yapacak kurullarımız var partimizde. Onlar takdiri yaparsa devam ederiz" dedi.

TEK BİR KİŞİ DAHİ KALSA YANINDAYIM

Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini bir kez daha açıklayan Batur, "Konak'ta yapacağımız çok işler var demiştik. Siyasi olarak partimizde bazı gelişmeler var. Demokratik bir yarış oluyor. Özgür Özel de partimizin öz evlatlarından birisidir. Ben baştan beri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumu ifade ettim. Siyasette ahde vefa olacak. Özgür Özel benim kardeşim gibidir. Ancak beni bu duruma getiren, Büyükşehir Belediyesi adaylığı sonrası Konak Belediye Başkanı olarak değerlendiren bir kişiye karşı çıkmak mümkün olur mu? 1 kişi de olsa genel başkanımızın yanında olacağız” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir