MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Arda'nın Aktepe-Emrez mutluluğu...
Yerel Yönetimler
28 Şubat 2022 Pazartesi 15:35

Başkan Arda'nın Aktepe-Emrez mutluluğu...

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm sürecini başlatacak protokolün imzalanması sonrası "Coşkuyla temel atacağız ve hızlı bir şekilde dönüşümü başlatacağız. Mutluyum, keyifliyim. Benden mutlusu yok. Gaziemir'in birkaç büyük sorunu var. Hepsinin çözümü için benim döneminde startın verilmesi mutlu ediyor" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Aktepe ve Emrez mahallelerinde 275 konut ve 9 işyerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi arasında protokol imzalandı. 

122 hektarla İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Aktepe-Emrez'de dönüşümün startının verilmesi için göreve geldiğinden bu yana büyük çaba sarf eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda gelinen noktayı, "Benden mutlusu yok" diyerek yorumladı. 


TUNÇ SOYER'E TEŞEKKÜR...

SONKALE'ye konuşan Başkan Arda, seçim döneminde bölgedeki yurttaşlara söz verdiğini anımsatarak şöyle konuştu:

"O bölgeleri gezerken kentsel dönüşüm beklentisi olan vatandaşlarımıza 'Merak etmeyin, takipçisi olacağım, çözümü için mücadele edeceğim' dedim. Onların çektiği zorlukları biliyorum. Tunç başkanla yaptığımız ilk görüşmede bir Gaziemir Metrosu'nu bir de Aktepe-Emrez kentsel dönüşümünü söylemiştim. 'Ne olur İZBETON'la başlayalım' demiştim. Çünkü başlarsak vatandaşlar umutsuzluğunu üstlerinden atacaktı. Aynı zamanda müteahhitler biz de 'Bir ucundan tutalım, girelim' diyecekti.  Tunç başkana çok teşekkür ediyorum. Bu formülü ben söylediğimde daha Çiğli tarafında bile dönüşüm başlamamıştı. O tarafta başladı. Bizim bölgede Hazine arazilerinin devriyle ilgili davalar vardı. Onlar sonuçlanınca İZBETON hızlı bir şekilde aksiyon aldı, proje hazırlıklarını yaptı. Büyükşehir Belediyesi İZBETON'la sözleşme imzalamıştı. Şimdi de İZBETON şirketi işveren kooperatifiyle sözleşme imzaladı. Çok büyük bir çoşkuyla temel atıp, kentsel dönüşümü başlatacağız."

"BİR İKİ AY İÇERİSİNDE TEMEL ATILIR"

Kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde başlamasını beklediğini dile getiren Başkan Arda şöyle devam etti:

"Çok mutluyum, keyifliyim. Benden mutlusu yok. Gaziemir'in birkaç büyük sorunu var. Hepsinin çözümü için benim dönemimde startın verilmesi çok mutlu ediyor. Belediyeleri ilgilendiren kısımları biz çözüyoruz. Tıkır tıkır çözüyoruz, teker teker yapıyoruz. Ancak iktidar kaynaklı problemleri de gündeme taşıyoruz. Birçok insan orada 'Hazine Miktar Fazlalığı' olduğunu bile bilmiyordu. Yaşayacakları sıkıntıyı öngördügüm için, sorun çözülsün diye uyardım. Aynı Sarnıç'taki tapu probleminde olduğu gibi. O iş de çözülüyor. Mücedeleye her noktada devam ediyorum. Bu miktar fazlalıklarının bedelsiz veya iz bedelle vatandaşlara devrini istiyoruz. Parasını vererek satın aldıkları araziler. Mağdur edildiler, çivi çakamadılar. Bu mağduriyet, 'Hazine miktar fazlalıkları' bedelsiz devredilerek telafi edilebilir. Şu an kentsel dönüşümün başladığı yerde 'Hazine miktar fazlalığı' yok. Kentsel dönüşümün başladığı parsellerin tamamı Hazine'ye ait temiz parseller. Dava süreci tamamlanınca, Büyükşehir Belediyesi parasını verip Milli Emlak'tan satın aldı. Şimdi o arazilere konut yapacak. Emrez Mahallesi'nden ilk anlaşan insanlar yeni yapılan yerlere yerleşecek. Onların boşalttığı yerlere de yıkılıp yeni binalar yapılacak. Artık ok yaydan çıktı, bu işin geri dönüşü yok. Gaziemir Belediye Başkanı olarak acayip mutluyum. Yasal süreç tamamlandı. İlk etapta bir iki ay içerisinde temel atabiliriz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir