MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Aksoy'dan flaş çağrı! TBB devreye girsin!
Yerel Yönetimler
27 Mayıs 2020 Çarşamba 15:40

Başkan Aksoy'dan flaş çağrı! TBB devreye girsin!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, koronavirüs salgını nedeniyle ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını, belediyelerin gelirlerinin önemli ölçüde azaldığını ve hizmet yapamaz duruma geldiklerini vurgularken, Türkiye Belediyeler Birliği'ne flaş bir çağrıda bulundu. Gecikilen her gün telafisi imkansız kayıplara yol açıldığını belirten Aksoy, "Belediyeler Birliği bu tarihi sorumluluğunu üstlenerek hemen ve etkin biçimde harekete geçmeli" dedi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, salgın nedeniyle belediye kaynaklarının önemli ölçüde azaldığını, temel hizmetleri yürütmenin olanaksız hale geldiğini dile getirdi. Çevre sağlığı, toplu ulaşım ve yoksulara yardım alanları başta olmak üzere birçok hizmet alanında maliyetlerin büyük oranda yükseldiğini vurgulayan Başkan Aksoy, "Genel vergi gelirlerinin düşmesi, belediyelerimizin genel bütçe gelirlerinden aldıkları payın önceki döneme kıyasla yüzde 50'den fazla oranda düşmesine yol açmış. Mayıs ayında İl ve ilçe belediyelerinin emlak ve çevre temizlik vergi tahsilâtının da aşırı düşük gerçekleşeceğini öngörmekteyiz" dedi.

Aksoy şöyle devam etti: "Kamuya açık alanlar, belediye hizmet birimleri, toplu ulaşım araçları ve diğer birçok kamusal bina ve alanın ilaçlanması da belediyelerimizin çevre sağlığı hizmetleri maliyetlerini kıyaslanamaz biçimde arttırmaktadır. Merkezi yönetimin salgınla mücadele kapsamında, yerel yönetimleri bu darboğaz döneminde çalışabilir hale getirecek bir ekonomik destek paketi henüz uygulamaya konulmadı."

FLAŞ ÖNERİ

Sorunun çözümü için flaş bir öneride bulunan Başkan Serdar Aksoy, "Bu tablo karşısında belediyeler olarak üyesi bulunduğumuz ve ülkemizin en büyük yerel yönetim birliği olan Türkiye Belediyeler Birliği'nin devreye girmesini bekliyoruz. 1945 yılında kamu yararına dernek olarak kurulmuş, 2005 yılında ise belediyeleri ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etme yetkisine sahip ve bütün belediyelerin doğal üyesi olduğu tek yerel yönetim birliği haline gelmiş olan TBB'nin tüzüğü birliğe bu görevi yüklemektedir" dedi.

HER GEÇEN GÜN TELAFİSİ ZORLAŞIYOR

TTB'nin tüzüğündeki ilgili maddeyi anımsatan Aksoy, "Bu çerçevede birliğe, daha önce yaptığımız önerileri de dikkate alarak, yerel yönetimlerin acil kaynak ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir ekonomik destek paketinin bir an önce çıkartılarak uygulamaya konulması için hükümet nezdinde, belediyeler olarak çaba göstermesi için çağrıda bulunuyoruz. Gittikçe çığ gibi büyüyen ve ne zaman sona ereceği öngörülemeyen bu büyük krizde geciken her gün, telafisi olanaksız hizmet kayıplarına yol açacaktır. Türkiye Belediyeler Birliği bu tarihi sorumluluğunu üstlenerek, hemen ve etkin biçimde harekete geçmelidir" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir