MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Kork'tan ailelere çağrı: Çocuklarınıza kodlama öğretin!
Ekonomi
4 Ekim 2024 Cuma 14:07

BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Kork'tan ailelere çağrı: Çocuklarınıza kodlama öğretin!

BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, İzmir'de düzenlenen Vizyon 100 6. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nde konuştu. Türkiye finans dünyasının teknolojide çok ileride olduğunu belirten Kork, ailelere de çağrı yaparak 'Lütfen çocuklarınıza kodlama öğretin' dedi. 

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Vizyon 100 Platformu tarafından "Metal Yaka-Yapay Zeka ile Desteklenmiş Robotlar" temasıyla düzenlenen Dijital CEO ve Liderler Zirvesi başladı.

Zirveye katılan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, Türkiye'nin yapay zeka alanında çok iyi gittiğini söyledi. 

Kork, ''Dijital devrim yani yapay zeka... Yapay zeka ile dünyada çok büyük bir ivme kazanmış vaziyetteyiz. Türkiye, iddia ediyorum, çok güzel gidiyor. Türkiye'de bir banka hesabı açmak için  2 dakikada on boarding yaparak banka hesabınızı açıyorsunuz. Her biriniz onlarca kezAvrupa'ya gitmişsinizdir. Yada iş sahibisiniz oralarda. İş adamları bile Avrupa'da, Avrupa'nın merkezinde İngiltere'de hesap açmakta zorlanıyor. Bundan 3 ay önce Amsterdam Büyükelçimiz ile birlikteydim, 2 senedir kendi banka hesabını açamamış vaziyetteydi. Tabi ki bazı konular politik olabiliyor fakat Türkiye finans dünyası başta olmak üzere teknolojide çok çok ileride'' şeklinde konuştu. 

AİLELERE ÇAĞRI!

Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork,“2024’ü bitirmek üzere olan bir Türkiye’de 2025’e girerken artık yapay zekalar ön planda. 30 yıl önce izlemiş olduğumuz sinema filminde özellikle TRT’de ‘Kara Şimşek’ adında konuşan bir araba, kit, konuşan saat vardı; fakat o filmden 15 yıl sonra gerçekten konuşan arabalar oldu. Şuanda artık 2025’e giderken iletişim çağı ve internetin hızla yayılmasıyla birlikte; insanların yerini alan yapay zekalar, televizyon sunucuları, belki muhabirlerin yerini alan yapay zekalarla birlikte, ayrı bir evrime girmiş vaziyette dünya. Ülkemiz de bunun içerisinde. Türk gençliği çok hızlı geliyor. Türk gençliği gerçekten bilinçli ve okuyarak geliyor. Benim buradan bütün ebeveynlere tavsiyem, lütfen çocuklarınızı anaokulundan itibaren kodlamaya gönderin. Üniversitede hangi bölümleri bitirirseniz bitirin, çocukluğundan beri kodlamayla yetişen bir çocuk bütün mesleklerde etkin olacaktır. Çünkü kodlama ve yapay zeka A’dan Z’ye, marangozluktan tutun Türk dünyasına kadar, uzay çağından tutun finans alanına kadar var olan bir alan olacak” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir