MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balkan Panorama Film Festivali için geri sayım...
Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2022 Pazartesi 12:03

Balkan Panorama Film Festivali için geri sayım...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Buca Belediyesi ev sahipliğinde 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 8. Balkan Panorama Film Festivali’nin bu yılki onur konukları Şerif Sezer ve Meto Jovanovski olarak açıklandı.

Balkan Panorama Film Festivali boyunca bu yıl 150’ye yakın film 250’nin üzerinde seansla seyirciyle buluşacak. Buca Pembe Köşk (Açık Hava), İzmir Kültürpark (Lozan Kapısı) ve Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde (3 sinema salonu) finale kalan 35 film 11 dalda verilecek Sarı Şemsiye Ödülü için yarışacak. Filmlerin gösterimlerinden sonra film konuklarıyla söyleşiler yapılacak. Festivalin yarışma dışı programında ise 100’ün üzerinde film gösterilecek. Festivalin 8. yılında da yabancı filmlerin tümü Türkiye’de ilk defa gösterilecek.



ONUR KONUKLARI BELLİ OLDU 

Bu yılki konuk okullar Türkiye’den İstanbul Kültür Üniversitesi ve Karadağ Üniversitesi olarak açıklandı. Her iki sinema okulun kısa filmlerden oluşan seçkileri gösterilecek ve Bölüm Başkanları Doç. Dr. Perihan Taş Öz (İstanbul Kültür Üniversitesi) ve Prof. Nikola Vuk?evi? (Karadağ Üniversitesi) ile söyleşi yapılacak. Filmler, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Kampüsü karşısında yer alan Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde gösterilecek. Festivalin bu yılki konuk ülkesi ise Macaristan olarak seçildi. İzmir Kültürpark’ta Macaristan Ulusal Film Enstitiüsü (NFI) Genel Müdürü Csaba Kael ile söyleşi ve film gösterimleri yapılacak. 8. Balkan Panorama Film Festivali boyunca tüm mekanlarda yapılacak gösterimler ve etkinlikler ücretsiz olacak. 



Festivalin onur konukları ise Şerif Sezer ile Meto Jovanovski olarak belirlendi. Türk seyircisi Şerif Sezer’i 1982'de Cannes Altın Palmiye ödüllü Yol filminde Zine,1983'te Berlin'de Gümüş Ayı Ödülünü kazanan Hakkari'de Bir Mevsim filminde Zazi, Babam ve Oğlum filminde Gülbeyaz, Asmalı Konak'ta Kader, Çemberimde Gül Oya'da ise Sultan olarak tanıdı. 



Meto Jovanovski ise Kuzey Makedonya’nın Balkan topraklarında en önemli ve en büyük sinema ve tiyatro oyuncularından. 60’in üzerinde uzun metrajlı filmde başrol oyuncusu olarak oynayan Javanovski, eski Yugoslavya’nın en önemli yönetmenlerinden Stole Popov’un neredeyse tüm filmlerinde oynadı. 
Bu yılki festivalde onur konuğu olması nedeniyle Popov’un Tetoviranje (Dövme) adlı filmi Türkiye’de ilk defa gösterilecek. Gösterimin ardından filmin başrol oyuncusu Meto Jovanovski ile söyleşi yapılacak. Tetoviranje, eski Yugoslavya’nın en kült filmlerinden biri sayılmakla beraber aynı zamanda da eski Yugoslavya’nın son Oscar adayı filmi olarak da sinema tarihine geçmiştir.

Daha detaylı bilgi için festivalin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.bpff.com.tr

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir