MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıklıova yangını yayılıyor
Güncel
7 Ağustos 2021 Cumartesi 16:58

Balıklıova yangını yayılıyor

Balıklıova mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürerken, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'dan açıklama geldi. Yangının poyrazın etkisiyle yayılım gösterdiğini belirten Erdoğan, "İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Orman Teşkilatı’mızın havadan ve yerden müdahalesi başlamış durumda. Biz de Karaburun Belediyesi olarak arazözlerimiz ve personelimizle yangın mahalindeyiz" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir'in Karabun ilçesi sınırında Balıklıova ile Karapınar arasındaki ormanlık bölgede bugün öğlen saatlerinde yangın çıktı. ilk etapta 1 helikopter ve 4 arazöz ile havadan ve karadan müdahale edilen yangına 40 ton su kapasiteli iki Rus yangın söndürme uçağı ile de müdahale edildi. Daha sonra müdahale ekipleri artırılırken, şu an 3 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz, 1 dozer ve 1 yer ekibi ile alevlere müdahale ediliyor.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan sosyal medya hesabından yangınla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Komşumuz Urla’nın Balıklıova Köyü ile Karapınar mevkii arasında Karaburun-İzmir yolunun üst kotundaki makilik alanda saat 15.00’da başlayan yangın, güçlü poyrazın etkisi ile yayılma gösteriyor. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Orman Teşkilatı’mızın havadan ve yerden müdahalesi başlamış durumda. Biz de Karaburun Belediyesi olarak arazözlerimiz ve personelimizle yangın mahalindeyiz. Bir an önce yangının kontrol altına alınmasını diliyoruz. Allah yardımcımız olsun." 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir