MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balçova Termal hakkında flaş rapor!
Güncel
6 Aralık 2021 Pazartesi 13:07

Balçova Termal hakkında flaş rapor!

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in yaptığı Balçova Termal Turizm ve Otelcilik Tic. A.Ş'nin Sayıştay denetimi için gerekli olan defter, mali tablo, belge ve bilgileri kuruma göndermediği ortaya çıktı. Raporda ayrıca kurumun elindeki malzemelere ilişkin yıl sonu sayımını da ugun biçimde hazırlamadığı tespit edildi. 

Sayıştay tarafından Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in yürüttüğü Balçova Termal Turizm ve Otelcilik Tic. A.Ş ile ilgili rapor yayımlandı. Raporda kurum ile ilgili flaş tespitler yer aldı. 

''GEEREKLİ BELGELER GÖNDERİLMEDİ''
Sayıştay Raporu'nda kurumun denetim için gerekli olan mali tablo, belge ve bilgileri kuruma göndermediği belirtildi. Raporun ilgili bölümünde şöyle denildi;

''Sayıştay denetimi kapsamında olan Balçova Termal Turizm AŞ’nin, Kamu İdaresi Hesaplarının Sayıştaya Verilmesi ve Muhasebe Birimleri ile Muhasebe Yetkililerinin Bildirilmesi Hakkında Usul ve Esaslar kapsamında Sayıştay Başkanlığına göndermesi gereken “defter, mali tablo, belge ve bilgileri” göndermediği görülmüştür.''


''SAYIM YAPILMADI''
Raporda ayrıca kurumun ambarında yer alan mal ve malzemelerin yıl sonu sayımını uygun biçimde gerçekleştirmediği belirtildi. Raporda ''Balçova Termal AŞ’nin işletme ambarlarında yer alan mal ve malzemelerin yıl sonu sayımı için kurul oluşturulmadığı, sayım yapılarak "ambar sayım cetvelinin" düzenlenmediği, bu cetvel ve eki tutanağı ile birlikte sayım sonucuna göre oluşacak yıl sonu hesabının uygun biçimde hazırlanmadığı tespit edilmiştir'' ifadeleri yer aldı.


''KIDEM TAZMİNATI KARŞILIĞI AYRILMADI''
Raporda, Balçova Termal Turizm ve Otelcilik Tic. A.Ş'nin kurumda çalışan işçiler için kıdem tazminatı karşılığını ayırmadığı da tespit edildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir