MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması!
Ekonomi
14 Aralık 2022 Çarşamba 11:39

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumunca düzenlenen Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin kapanış konferansına katıldı. Bakan Bilgin "Asgari ücret komisyonunun bugünkü toplantısından işçi ve işveren taraflarıyla birlikte uzlaşı sağlayarak diğer ücretleri de rahatlatacak düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumunca düzenlenen Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin kapanış konferansına katıldı.

Bakan Bilgin "Asgari ücret komisyonunun bugünkü toplantısından işçi ve işveren taraflarıyla birlikte uzlaşı sağlayarak diğer ücretleri de rahatlatacak düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Bakan Bilgin'in açıklamaları şöyle:

''Asgari ücret fevkalade önemli bir kuruldur. Asgari ücret temel ücret haline geldi diye ezberlenmiş söz var bu doğru değil. Asgari ücretli yüzde 38 civarında. Asgari ücret diğer çalışanların ücretlerinin yukarı tırmandırılmasını sağlıyor. Ücretlerin arasındaki farklılaşmanın yukarı doğru gittiğini ortaya koymaktadır. Bugünkü toplantıdan işçi ve işveren taraflarıyla birlikte uzlaşı sağlayarak diğer ücretleri de rahatlatacak düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım. Geniş uzlaşmayla bunu gerçekleştiririz diye umut ediyorum.''

SAAT 14:00'TE TOPLANTI BAŞLAYACAK
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammına ilişkin komisyon bugün ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün saat 14:00'te gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir