MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BU İNSANLAR AÇ MI KALSIN!
Güncel
20 Mart 2020 Cuma 14:44

BU İNSANLAR AÇ MI KALSIN!

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs önlemleri kapsamında belediye aşevleri ve yemekhanelerinde faaliyetleri durdurması kriz yarattı. İzmir’de bir kap yemeğe muhtaç yoksulların çilesi katlandı.

SONKALEİZMİR- Koronavirüs salgının yayılması üzerine önlemlerini sıklaştıran Sağlık Bakanlığı, belediyelerin aşevleri ve yemekhanelerinde faaliyetleri durdurdu. Birçok belediyede yemek çıkmazken, şirketlerden alınan yemekler de sınırlı düzeyde kaldı. Ancak, bu durum en çok belediyeden gelen sıcak yemekle karınlarını doyuran dar gelirli, yoksul ve engelli aileleri vurdu. İzmir’de bir kap yemeğe muhtaç yoksulların çilesi adeta katlandı. Mültecilerin de yoğun olarak yaşadığı Konak’ın Basmane, Agora ve Gürçeşme gibi semtlerinde ciddi sıkıntılar yaşandı. Özellikle yaşlı, kimsesiz, yoksul ve çocuklu aileler, virüs tehlikesinin kol gezdiği ve çok sayıda dükkanın da kapalı olduğu kentte açlıkla yüz yüze geldi.

İzmir Büyükşehir ve Konak belediyelerinin yemek yardımları kesilirken, Balçova Belediyesi Aşevi’nin faaliyetini sürdürmesi ise dikkati çekti. Balçova’da evden çıkamayan 700 yaşlı ve kimsesize yapılan yemek yardımlarına devam ediliyor olması, Sağlık Bakanlığı’nın önlemlerindeki eşgüdümü sorgulattı.

Bu soruna, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonunda acil bir çözüm getirilmesi istendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir