MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BORNOVA'DAN SERTEL AİLESİNE DUYGUSAL JEST... ZİYNET SERTEL'İN ADI PARKA VERİLECEK!
Güncel
2 Haziran 2021 Çarşamba 08:57

BORNOVA'DAN SERTEL AİLESİNE DUYGUSAL JEST... ZİYNET SERTEL'İN ADI PARKA VERİLECEK!

Bornova Belediyesi, geçen 27 Mayıs'ta hayatını kaybeden, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in 41 yıllık hayat arkadaşı Ziynet Sertel'in ismini ilçedeki bir parkta yaşatma kararı aldı. Merhum gazeteci Ziynet Sertel'in adı, doğduğu Çamdibi'ndeki bir parka verilecek.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un Ziynet Sertel'in adının parkta yaşatılmasına ilişkin önergesi meclis toplantısına geldi. Prensipte kabul edilen önerge, komisyonlara havale edildi. Hem CHP hem de AKP'li meclis üyeleri, 41 yıllık hayat arkadaşını toprağa veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'e taziyelerini iletti.

Gelecek günlerde, Ziynet Sertel'in isminin doğup büyüdüğü Çamdibi'ndeki 5006 Sokak üzerindeki parka verileceği bildirildi. Gazeteci Yazar Ziynet Sertel Parkı'nın açılışı, ilerleyen günlerde düzenlenecek törenle yapılacak.

ZİYNET SERTEL KİMDİR?
27 Mayıs gecesi hayatını kaybeden, gazeteci ve köşe yazarı Ziynet Sertel, 1960 yılında Çamdibi’nde doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan 1982 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1986 yılında Turkish Daily News Gazetesi İzmir temsilcisi olarak başladı. 1994 yılından 2009 yılına kadar haftalık Söz Gazetesi’nin İmtiyaz sahipliğini yaptı.

2000 yılından itibaren 15 yıl boyunca aylık Şehir ve Başkan Dergisi’nin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev aldı. Ziynet Sertel, 35 yıl gazetecilik yaptı, yüzlerce habere, köşe yazısına ve röportaja imza attı.

Meslektaşı Atila Sertel ile 41 yıllık evli olan, 2 çocuk (Özmen Serdar- Özgür Mustafa) ve 3 torun (Atilla Atlas, Özgen Demir ve Özgün Deniz) sahibi Ziynet Sertel, 61 yıllık yaşamını, doğup büyüdüğü ve çok sevdiği Bornova’da geçirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir