SONKALEİZMİR- Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok belediyede yatırımlara ara verilirken, Menemen Belediyesi farklı bir yol izledi. Başkan Serdar Aksoy, titizlikle yürüttüleri salgın mücadelesine rağmen, çok sayıda projeyi tamamlama aşamasına geldiklerini söyledi. SONKALEİZMİR'e özel açıklamalarda bulunan Başkan Serdar Aksoy, şimdiye kadar 7 açılış gerçekleştirdiklerini vurgularken yeni projelerle ilgili de bilgi verdi.
"KRİZ VARKEN YATIRIMA DEVAM"
İlçede 30 yılı aşkın süre hizmet veren, Çanakkale asfaltı üzerindeki Kasımpaşa Üst Geçidi'ni yenileme çalışmalarından bahseden Başkan Aksoy, "Aşağı yukarı 30 küsür yıllık üst geçit. O üst geçidi Konak'ta siyah beyaz fotoğraflarda bile görebilirsiniz. Ta Yüksel Çakmur döneminde o üst geçit sökülüp Menemen'e getiriliyor ve 30 yıldır da kullanılıyor. Konak'ta ne kadar hizmet verdi bilmiyoruz bile. Ekonomik kriz ve virüse rağmen üst geçidi bitirme aşamasına geldik. Asansörlü, yürüyen merdivenli, çağdaş, modern bir üst geçit yapıyoruz. Ramazan Bayramı sonrası öncesinde hizmete girmesini planlıyoruz" dedi.
"HAYVAN HASTANESİ DE OLACAK"
Aksoy, diğer yatırımlar ve projelerle ilgili ise şunları söyledi: "Çağımızın en büyük sıkıntılarından biri kentlerdeki sokak canları. Bunlara bir yer yapmamız lazım. Seyrek'te faaliyete girecek Özgür Hayvan Barınağı öyle basit bir yer değil. İçerisinde hayvan hastanesi de olacak. Avrupa'ya gittiğinizde sokakta köpek görüyor musunuz? Yok. Bunların nerede olması gerekiyor? Yaşam alanlarına uygun yerde olmalılar. İnsanlar bilinçlensin, sokaktaki hayvana tekme atmasın. Buna sağlamak bir süreç gerektirir. Bu vesile ile sokak hayvanlarına bakacağız, isteyenler gelip alacaklar. Çözüm budur" dedi.
"KIZ YURDU VE KREŞ GELİYOR"
Menemen'de kız yurdu açtıklarını ve Ege'nin en büyük kreşini yapacaklarını dile getiren Başkan Serdar Aksoy, "Kız yurdu yaptığımız için bile eleştirildik. Kız yurdu işletmeciliği yapan bir vatandaş beni şikayet ediyor. Kız yurdunun bugüne kadar yapılmaması hata. Burada üniversite var. Ama yurt yok. Bu doğru değil. Ayrıca, kreş yapıyoruz 4 katlı. Ege Bölgesi'nin en büyük kreşi olacak. Kadın Dayanışma Merkezi ve kreş de açtık göreve gelir gelmez. Amacımız kadının sosyal hayatta var olmasını sağlamak. Bunu engelleyen ne? Çocuk. Kadınımız çocuğunu kreşe versin, kadın dayanışma merkezinde de üretimini yapsın. İşte, cemaatçi mantığın karşısına yurttaş mantığını bu merkezlerle koyacağız. Kadının ekonomik özgürlüğünü sağlarsak, sosyal hayatta da siyasal hayatta da var olmasını sağlarız. O yüzden Menemen'de göreve gelir gelmez ilk bunların açılışını yaptık" diye konuştu.
TAŞIMALI SİSTEM İÇİN 1 MİLYON TL
Doğaköy'de Milli Eğitim'e ait binayı yenileyerek anaokulu açılışı yaptıklarını ifade eden Serdar Aksoy, şöyle devam etti: "Milli Eğitime ait bina neredeyse yıkılacak durumdaydı. İl Müdürlüğü'nden rica ettik. Milli eğitime ait olan yeri yıktık, yepyeni bir bina yaptık. Oradaki çocukların okuması lazım. Menemen'deki köylerin okulları kapatıldı. Taşımalı sisteme döndüler. Çalıştırmadılar bu sistemi. Bu orada ilk etapta kız çocuklarının okuldan alınması anlamına geliyordu. Bu zamanla 18 yaşından önce kız çocuğunun evlendirilmesi demek. Bu bir proje. Buna karşı hiç yükümlülüğümüz olmamasına rağmen taşımalı sistemi biz üstlendik. Buraya servisler koyduk. Bize bir milyonluk gideri var bunun. Üretici üretimden vazgeçmesin diye uğraşıyoruz. Malı para etmeyince, okul kapatılınca malını satıp şehre yerleşecek. Alın size yeni işsizlik. Köy okullarının kapatılması çok büyük hatadır. Taşımalı sistemi biz omuzladık. Köylü çocukların okumasını sağlamak istiyoruz. Köy enstitülerini Gazi Mustafa Kemal niye kurdu. Deniz Gezmiş'in tam bağımsızlık sloganını gerçekleştirmek tarımdan geçiyor, müteahhitlikten değil."
TARIMSAL ÜRETİM ÖNEMLİ
Menemen'de tarımsal üretime büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Aksoy, "Pamuk, çilek üreticilerine destek veriyoruz. Üretici pazarını yapıyoruz. Menemen Belediyesi'ne ait bağlara bahçelere ürünlerimizi dikiyoruz. En son tıbbı bitkiler ürünlerini diktik. Ondan önce de karakılçık buğdağı ile üzüm diktik. Korona günlerinde çocuklarımıza bedava kuru üzüm dağıttık. Karakılçık buğdayından da ekmek yapmaya başlıyoruz. Emiralem'de engelsiz yaşam merkezi açtık. Büyükşehir'den bayrak aldık. Bakın bu konuda bayrak alan ilk belediye biziz. İlçede 3 noktada sokak kütüphanesi kurduk. Millet gidip de kahvede değil de sokak kütüphanesinde eline kitap alsın. Bana dediler ki kitap çalınır. Ya giden kitap olsun yerine yenisini koyarız. Ne zaman Menemen'de yaşayanlar biz İzmirliyiz diyecek. İzmirliler de Menemenli'yi İzmirli olarak görecek o zaman başarıya ulaşmış olacağız. İzmir'in içerisinde yaşayan vatandaş Menemen'i hızlıca geçilmesi gereken bir yer olarak görüyor. Bunu değiştirebilirsek başarılıyız diyebiliriz. Hiçkimse 'Menemen Belediyesi'nden kötü belediye aldım' diyemez. Buna rağmen bir yılda bu kadar iş yaptık" dedi.