MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aytun Çıray'dan flaş Cuma namazı çıkışı: BU DİYANET'İN ARKASINDA DURMAYIZ!
Güncel
28 Ağustos 2021 Cumartesi 13:19

Aytun Çıray'dan flaş Cuma namazı çıkışı: BU DİYANET'İN ARKASINDA DURMAYIZ!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Zafer hutbesinde Diyarbakır'ı fetheden İyaz Bin Ganem'in adını anıp Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmeyen Diyanet'e sert tepki gösterdi. Cuma namazına gitmeme yönünde aldığı kararın ne kadar doğru çıktığını vurgulayan Çıray, "Bir gurup arkadaş cemaat oluşturup -yeryüzü mescit- Cumamızı kılarız. Bu Diyanetin arkasında durmayız" dedi.

SONKALEİZMİR- Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılki Zafer hutbesinde de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmama geleneği sürdürdü. Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftaki hutbesini, Büyük Taarruz, Mohaç, Malazgirt ve Diyarbakır'ın fethine ayırdı. Cuma namazındaki hutbede Diyarbakır'ı fetheden Hazreti Ömer'in komutanı İyaz bin Ganem'in adını anan Diyanet, Büyük Taarruz'un Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ten hiç bahsetmedi. Diyanet'in 11 yıldır sürdürdüğü bu ayıba İYİ Parti cephesinden sert bir yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Zafer hutbesinde Atatürk yine anılmadı. Kurtarıcımızı inkâr eden bu iktidarda Cuma namazına gitmeme kararım ne kadar doğru çıktı. Bunlar gider gitmez ilk Cuma'da nerde kalmıştık, diye şükür edip namazımı kılacağım" ifadelerini kullandı.

Çıray, başka bir açıklama daha yaparak, "Bir gurup arkadaş cemaat oluşturup -yeryüzü mescit- Cumamızı kılarız. Bu Diyanetin arkasında durmayız" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ismail karaali
 29 Ağustos 2021 Pazar 21:24
Aytunç beye sorumdur,muhtemel bir iktidar degisikliginde diyanetin bugunku rezil durumu ve kurumun gelecegiyle ilgili herhangi bir plan veya yeniden yapılanması hakkındaki düşünceleri nelerdir.
 Sait Col
 29 Ağustos 2021 Pazar 15:24
cemaatle namazda Durdum hakin divanina uydum imama diyerk niyet edilir.Ataturk''u tanimayan imamin arkasinda durup ona uyamam.
 selahattin akin
 28 Ağustos 2021 Cumartesi 22:50
DİB T.C yakışmayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le sorunu olduğu anlaşılan zatdır.bu zatın işaret ettiği hiç bir söylemi kabul etmiyorum.Devran dönünce ülkemiz de ibadetler de hayat bulacaktır..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir