MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa'ya bakın, utanın
Spor
15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:06

Avrupa'ya bakın, utanın

Futbol Federasyonu'nun açıkladığı Süper Lig 33. hafta fikstürü kümede kalma mücadelesi veren Göztepe'yi şok etti. TFF, Bursaspor-Göztepe maçını pazar günü 16.00'ya, Erzurum-Fenerbahçe sınavını ise pazartesi günü 20.00'ye aldı. Erzurum'a fikstür avantajı sağlandığını belirten Göztepeliler isyan ederken Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerin liglerinin son iki haftasının aynı saatte oynandığı ortaya çıktı. Taraftarlar "Avrupa'ya bakın, utanın' yorumları yaptı

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Lig'de 33. hafta için açıkladığı maç fikstürü can derdindeki Göztepe'yi şok etti. Sarı-kırmızılı yönetimin geçtiğimiz hafta yaptığı 'Maçlar aynı saatte oynansın' başvurusunu gözardı eden TFF, ligde kalma yarışını ilgilendiren Bursaspor (33 puan)-Göztepe (34 puan) maçının pazar günü saat 16.00'da, Erzurumspor (32 puan)-Fenerbahçe (40 puan) sınavının ise pazartesi günü 20.00'de oynanacağını duyurdu. Federasyon, Süper Lig'de kulüplerin durumunu dikkate almaksızın yayıncı kuruluşun isteği doğrultusunda fikstür düzenlerken, Avrupa'da ise tam tersi bir tablonun olduğu ortaya çıktı. Almanya Bundesliga, Belçika 1. Lig ve Hollanda Eredivisie'de son iki hafta maçlarının aynı saatte oynandığı görülürken, Türkiye'deki uygulama "Avrupa'ya bakın utanın' yorumlarına neden oldu. 
BAŞKAN SEPİL, ALİ  AY'I ARADI 
Birçok Avrupa ülkesinde liglerde son 2-3 hafta maçları aynı saatte oynanırken, Türkiye'deki durum ise Göztepeli taraftarları isyan ettirdi. Futbol Federasyonu'na sosyal medyadan büyük tepki gösteren taraftarlar, yanlıştan acilen dönülmesi gerektiğini belirtti. Öte yandan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de Futbol Federasyonu'ndan maç saatlerinin düzenlenmesi ile ilgili yanıt alamayınca çareyi Bursaspor Başkanı Ali Ay'ı aramakta buldu. Sepil, Bursaspor Başkanı'na "Maçın pazartesi gününe alınması için Federasyon'a birlikte başvuru yapalım" teklifini yaptı. Ay ise bilet satışı gerçekleştirdiklerini ve birçok taraftarın hafta içerisinde maça gelememesi ihtimali nedeniyle teklifi geri çevirdi. Sarı-kırmızılı yönetimin gün içerisinde maç saatleri ile ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.

 


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir