MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk'ün yeni görüntüleri ortaya çıktı
Güncel
25 Nisan 2020 Cumartesi 15:03

Atatürk'ün yeni görüntüleri ortaya çıktı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1910 yılında Fransa'da Picardie Tatbikatı'na katıldığı görüntüler ortaya çıktı. Atatürk'ün henüz 29 yaşında, genç bir Osmanlı subayı olduğu günlere ait görüntüler, yürekleri ısıttı. Kısa sürede sosyal medyada yayılan görüntülere ilişkin, çok sayıda kişi özlem dolu mesajlar yazdı. Fransız arşivlerinden çıkan bu görüntüler, Atatürk'ün gençliğine dair az sayıda kayıt arasında yerini aldı.

SONKALEİZMİR- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1910 yılında Fransa'da düzenlenen Picardie Manevraları'na katıldığı görüntüler ortaya çıktı. Atatürk'ün henüz genç bir Osmanlı subayı olduğu döneme ait görüntüler dikkati çekti. Atatürk'ün gençliğine dair nadir kayıtlardan olan görüntüler, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Yürekleri ısıtan bu görüntüler, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından, Ata'ya özlem içeren mesajlarla paylaşıldı. Fransız arşivlerinden çıkan görüntüler, Atatürk'ün gençliğine dair az sayıda kayıt arasındaki yerini de aldı.

FRANSIZ MAREŞAL'İN DİKKATİNİ ÇEKMİŞTİ

Osmanlı İmparatorluğu, Atatürk'ü 12-18 Eylül 1910’da Fransa’nın Picardie bölgesinde yapılan tatbikata Binbaşı Selahaddin Bey ile birlikte gözlemci olarak göndermişti. Tatbikat, 1. Dünya Savaşı’nda Britanyalı ve Fransız ordularına başkomutanlık yapan Mareşal Foch komutasında yapılmıştı. Mustafa Kemal’in tatbikat sonrasındaki sözleri ve yorumları Fransız Mareşal Ferdinand Foch’un dikkatini çekmişti. Tarihi kaynaklar, Foch'un, protokole aykırı olmasına rağmen rütbesi albaydan küçük olduğu halde Atatürk'ü düzenlediği bir yemeğe davet ettiğini yazmaktadır.

İŞTE ATATÜRK'ÜN ORTAYA ÇIKAN O ÇARPICI GÖRÜNTÜLERİ:

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir