MENÜ
İzmir 42°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Asuman Ali Güven 'Baba Ocağı' CHP'ye döndü...
Politika
11 Ağustos 2025 Pazartesi 13:38

Asuman Ali Güven 'Baba Ocağı' CHP'ye döndü...

Eski CHP İzmir il başkanlarından Asuman Ali Güven, genel başkan yardımcılığını yaptığı Memleket Partisi'nin kapanmasının ardından baba ocağı CHP'ye döndü. CHP iktidarı için çalışacaklarını belirten ve birlik ve beraberlik vurgusu yapan Güven, İzmir'deki kongre süreciyle ilgili ise “Kritik bir dönem olduğundan dolayı daha ziyade birlik ve beraberliğe önem verilmeli. Güçlü kadrolar oluşturulmalı. Güçlü il ve ilçe yönetimi oluşturulmalı” dedi.

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR-Memleket Partisi'nin kurucu Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP'ye katılma kararı sonrası İzmir siyasetinin önemli isimlerinden Asuman Ali Güven de 'Baba Ocağı'na döndü.

Eski CHP İzmir il başkanlarından olan, Memleket Partisi'nin genel başkan yardımcısı Güven, CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla döndü. Özgür Özel ile bir araya gelerek tekrar CHP rozetini takan Güven, yeni dönem çalışmaları ile ilgili SONKALE'ye konuştu.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN CHP'DEYİZ”

Türkiye'nin tarihinin en zor dönemlerinden birinden geçtiğini söyleyen Asuman Ali Güven, “Böyle bir dönemde sorunları aşmak; ülkemizin refahı, toplumumuzun ve gençlerimizin geleceği için biz Memleket Partililer olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılma kararı aldık. Bu konuda Genel Başkan Özgür Özel ve MYK’sı bizi davet etti. 'Baba Ocağı'na gelin, bize katılın, güç verin' dediler. Biz de ülkemizin bu günkü koşullarında Cumhuriyet Halk Partisi’nde toplanmanın, birleşmenin doğru olacağı kararına vardık. Partimizin kurultayını yaparak partimizi kapattık. Yargıtay’dan da onaylattık. Artık Memleket Partisi fiilen ve resmen kapatılmış oldu. Üyelikler düştü. Dün itibariyle Genel Başkanımız Özgür Özel’in huzurunda, hep birlikte genel merkez yöneticileri olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerimizi aldık. Resmileştirdik. Bundan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı, ülkemizin geleceği için hep birlikte CHP’de siyaset yapacağız. Özgür Özel’in önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. İnşallah ilk seçimde de CHP’nin iktidara gelmesi için gerekli koşulları oluşmasına destek olabileceğiz, güç katabileceğiz” dedi.

“BİRLİK BERABERLİĞE ÖNEM VERİLMELİ”

İzmir özelinde değerlendirme yapan ve kongre süreciyle ilgili konuşan Güven, “Türkiye tarihi bir süreçten geçiyor, bu süreçte CHP’nin birlik ve beraberliğini en güçlü şekilde kanıtlaması lazım. Bu manada kongreler bu defa daha da birlikte olma gücünü gösteren bir anlayışla yapılmalı. Kritik bir dönem olduğundan dolayı daha ziyade birlik ve beraberliğe önem verilmeli. Güçlü kadrolar oluşturulmalı. Güçlü il ve ilçe yönetimi oluşturulmalı. Bu konuda CHP üyelerinin gerekli sorumluluğu taşıdıklarının bilincinde olduğunu biliyorum ve CHP’nin bu süreci en iyi şekilde tamamlaması gerekiyor. Benim görevim bunu dile getirmek. Bu konuda oluşacak her türlü çabaya destek olmak, katkıda bulunmak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir