MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ardıç’ın gizemi heykeller ile ölümsüzleşti
Yerel Yönetimler
26 Ağustos 2022 Cuma 09:22

Ardıç’ın gizemi heykeller ile ölümsüzleşti

İzmir'in Karaburun İlçesi'nin simgelerinden ardıç ağacı için adını taşıyan plajda bir heykel sergisi açıldı.

Karaburun Belediyesi, ilçenin en önemli simgelerinden biri olan Ardıç ağacının yarımada kültüründeki yerini hatırlatmak ve kaynakların verimli kullanımını sağlayıp geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. Bu kapsamda, sanatçı Fikret Doğan’ın eserlerinden oluşan “Ardıç’ın Gizemi Heykel Sergisi” Karaburunlular ile buluşturuldu. Plaj Ardıç’ta, ardıç ağacının gölgesinde sergilenen eserler, Karaburunlular’ın büyük beğenisini kazandı.

Serginin açılışına katılan Karaburun Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin pek bilinmeyen simgeleri arasında yer alan ardıç ağacının sivri, sert ve iğneli yapısı sayesinde her türlü iklim koşulunda rahatlıkla yetişebildiğini anımsattı.

Ardıç ağacının sağlık sektörü ve ilaç sanayisinin en önemli hammadde kaynakları arasında yer aldığını da anımsatan Erdoğan, “Mordoğan Ardıç sahilindeki denizin dalgaları ile sürüklenmiş ardıç ağacının köklerinden ve dallarından oluşturulan sergimizde, bu ağacın kültürümüzdeki yerini hatırlamak, kaynaklarımızın verimli kullanımını sağlayarak geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılmasını hedefledik. Ruhumuzu böylesine besleyen sanat etkinliklerimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Ürettiği eserleri ile bu farkındalığa katkı koyan sayın Fikret Doğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir