MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altınordu 96 yaşında
Spor
26 Aralık 2019 Perşembe 13:40

Altınordu 96 yaşında

İzmir'in Cumhuriyetle yaşıt kulübü Altınordu, 96. yıl dönümünü sade bir törenle kutladı

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk bırakılmasıyla başlayan törene Altınordu Spor Kulübü Derneği İkinci Başkanı Halim Bezircilioğlu'nun yanı sıra geçmiş dönem başkan ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürü İsmail Karşı, spor yazarları ile kırmızı-laciverli renklere gönül verenler katıldı. Törene, İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barış Orhunbilge, İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez, Altınordu Futbol Okulları Elitler U9 ve U10 takımı oyuncuları da eşlik etti. 

Dernek İkinci Başkanı Halim Bezircilioğlu, Altınordu Kulübü’nün tarihi bir misyona sahip olduğunun altını çizerek “Kulübümüzün 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Kulübe emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizler bir arada oldukça bir camiayız. Camia olmak kolay bir şey değildir. Bu azlık veya çokluk meselesi değildir. İyi ve kötü günde bir arada olma meselesidir. Bir avuç insan bir çok şeyi başarabilir. Biz Altınordu olarak 96 yıldır bu kulübün bayrağını ayakta tutarak bir çok şeyi başardık. Daha iyi günlere gideceğimizi düşünüyorum. Gençlere de şunu söylemek istiyorum: Gençler, Altınordulu olmak kolay bir şey değildir. Üzerinde taşıdığınız armanın kıymetini bilin. Altınordululuk bir kültürdür. Bugün 7'den 70'e herkesin saygı ve sempati duyduğu bir kulübüz ve öyle olmayı sürdüreceğiz” dedi.

İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barış Orhunbilge ise 96. yılı onurlu, şerefli ve asil bir şekilde geride bıraktığımızı belirterek, “Bugün bir anlamda kulübümüzün doğum günü dolayısıyla buradayız. Kurucumuz Süleyman Ferit Bey'in sözü "Yurdunuzdan aldığınızı yurdunuza veriniz" Bundan hareketle bu toprakların çocuklarına, bu ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz, onlar için çok çalışıyoruz. Bir anlamda kulübümüzü, camiamızı geleceğe, sonsuzluğa götürmeyi hep birlikte amaçlıyoruz, bu yolda koşturuyoruz” dedi.
“Başkanımız Seyit Mehmet Özkan'ın bize aşıladığı hep bir şey vardır evlatlarımızı büyütürken de vefalı olmak” tespitinde bulunan Orhunbilge, “Altınordu ile ben bu bakış açısının çok örtüştüğünü görüyorum ve düşünüyorum. Evlatlarımıza da özellikle sosyal faaliyet anlamında sürekli büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi, bu kulübün tarihini anlatmaya çalışıyoruz. Yarınların ben Altınordu'nun olduğunu düşünüyorum. Bu armayı şanla ve şerefle daha nice 96 yıllara taşımayı hep brilikte allah bize nasip eder. İnşallah yüzüncü yılda da bu toprakların çocuklarından kurduğumuz kadromuzla çok güzel yerlerde bu armayı temsil ederiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, toplu fotoğraf çekimi, çocuklarımızla birlikte Altınordu Marşı'nın söylenmesiyle sona ererken, grup daha sonra Konak Diş Hastanesi önündeki Süleyman Ferit Eczacıbaşı heykeline ziyaret edip kurucu başkana çelenk bıraktılar. Altınordu Tarihçisi Kenan Akseki de Altınordu'nun kuruluşuyla ilgili çocuklar ve katılanlara önemli bilgiler aktardı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir