MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ali Tatar mezarı başında anıldı
Güncel
18 Aralık 2022 Pazar 15:10

Ali Tatar mezarı başında anıldı

FETÖ'nün "amirallere suikast" kumpasları sürecinde ikinci kez tutuklanan, serbest bırakıldıktan üç gün sonra intihar eden Yarbay Ali Tatar, ölümünün 13. yıl dönümünde Ankara Karşıyaka mezarlığında düzenlenen törenle anıldı.

FETÖ’nün kumpas davaları sırasında intihar ederek hayatına son veren Yarbay Ali Tatar, ölümünün 13. yılında Ankara Karşıyaka'daki mezarı başında anıldı.

“EN ÖLDÜRÜCÜ SİLAH OLAN İFTİRAYI KULLANDILAR”

Törende konuşan emekli Koramiral Atilla Kezek, “Andımıza bağlı kaldık buradayız. Çizgisini değiştireni Ali Tatar burada istemezdi. Her yerde adalet arıyoruz. Kız çocuğundan sağlıkçıya kadar tüm Türkiye'de adalet arıyoruz. Onu hukuksuzluktan kaybettik. Kendi kurumu tarafından sahipsiz bırakıldı. En öldürücü silah olan iftirayı kullandılar” dedi.

“BAŞINIZI DİK TUTUN”

Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar da ise şunları söyledi: Ali Tatar “Belki benim ölümüm aydınlığa çıkışı sağlar” demişti. Başınızı dik tutun tavsiyesinde bulundu. Sana verdiğimiz söz ve hakkını savunmak için çalışacağız.

Ağabey Ahmet Tatar ise, “Unutmak ve hatırlamak insanların en önemli savunma güdülerindendir. Bu anlamda maalesef kötü örnek gösterilen bir ülkede yaşıyoruz” dedi ve şunları söyledi:

KARŞI DEVRİM TEHLİKESİ

– Bu kısır döngüyü kırabilsek Cumhuriyet, 100.yılının arifesinde bir karşı devrim tehlikesi ile karşı karşıya kalır mıydı. Çağı yakalama iddiasındaki bir halk, geçmişini arar, geçmişine özlem duyar hale gelir miydi. 21. yüzyılı yaşarken 6 yaşındaki çocukların evlendirilmesini konuşuyor olur muyduk.

ALIN HAYRINI GÖRÜN

– Yaşadığımız şu kısa zamanda hepsi oldu maalesef. Kumpasları kuranlar, canlarımızı alanlar baştan beri haklılığımızın, masumiyetimizin delillerini silmeye, itibarsızlaştırmaya çabaladılar. Tarih, zalimlere boyun eğmeyen Yarbay Ali Tatar'ları da yazacak, zalime iltica edenleri de. Alın hayrını görün.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir