MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alaçatı Port'a yargı freni!
Güncel
2 Ağustos 2022 Salı 16:40

Alaçatı Port'a yargı freni!

Çeşme Alaçatı'da inşaatı devam eden ve tartışmalara neden olan Alaçatı Port projesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi, bir vatandaşın başvurusu üzerine 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planını iptal etti. 

Alaçatı'da bir çok kuş türünü barındıran Alaçatı Sulak Alanı'nın imara açıldığı gerekçesi ile tartışmalara neden olan Alaçatı Port projesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Lüks villaları barındıran projede kendisine ait bir arazinin haksız şekilde elinden alındığını iddia eden bir vatandaş yargıya başvurdu. İzmir 5. İdare Mahkemesi söz konusu davayı reddetti. Vatandaş, mahkemenin kararını Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. 

PLANI İPTAL ETTİ
İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi, 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planını iptal etti. Mahkeme 1/5000 ölçekli planın ise kanuna uygun buldu. Mahkemenin bu kararının ardından proje kapsamında devam eden inşaat çalışmalarının durdurulması bekleniyor. 

SULAK ALANA KEPÇELERLE DALMIŞLARDI!
Alaçatı Port inşaatı sırasında flamingolar başta olmak üzere 150'den fazla kuşa ev sahipliği yapan alaçatı Sulak Alanı'na kepçe ve iş makineleri ile girilmişti. TMMOB Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası Şubeleri ile sivil toplum örgütleri inşaatın kanuna aykırı olduğunu belirterek durdurulması çağrısı yapmıştı. 

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir