MENÜ
İzmir 42°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akaryakıta büyük indirim geliyor
Ekonomi
24 Haziran 2025 Salı 10:07

Akaryakıta büyük indirim geliyor

Güne 78 dolarla başlayan Brent petrol, İran'ın ABD'ye yönelik 'ölçülü' yanıtının ardından 70 dolara kadar geriledi. Son bir haftada benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan rekor artışların yerini sert indirim beklentisi alırken, akaryakıt sektörü kaynakları motorinin litre fiyatında hafta boyunca 5 liranın üzerinde indirime gidilmesini bekliyor.

13 Haziran'da İran ve İsrail arasında başlayan çatışmalarla birlikte tırmanışa geçen Brent petrol fiyatları, ABD'nin sürece fiilen katılmasıyla birlikte 80 dolar seviyesini test etti. Petrolde yaşanan yükseliş, akaryakıt fiyatlarında sert etkilere neden olurken, peş peşe yapılan zamlarla birlikte Türkiye'nin birçok ilinde motorinin litre fiyatı 57 lira seviyesine ulaştı. 

REKOR ZAMMIN ARDINDAN DEV İNDİRİM GELİYOR 

Günlerdir İran'ın ABD'ye vereceği yanıtın şiddeti merak edilirken, gerginliği fiyatlayan piyasalar petrol fiyatlarının yüksek seyretmesine neden olmuştu. Bugün ABD'nin Katar'da bulunan üslerinin hedef alınması ve İran'ın misillemesinin son derece sınırlı olması, uluslararası piyasalarda büyük bir rahatlamaya neden oldu. 

Akşam saatlerinde 70,25 dolara kadar gerileyen Brent petrol, akaryakıt sektöründe de büyük bir indirim beklentisine yol açtı. Hafta sonu alınan karar ile bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında 1,66 TL indirime gidilmesi kesinleşirken, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından hafta boyunca motorindeki toplam indirimin 5 lirayı aşması bekleniyor.  

Öte yandan sektör kaynakları, sürpriz bir gerginlik yaşanmaması ve petrol fiyatlarının yeniden tırmanmaması halinde çarşamba gecesi benzin fiyatlarında da indirime gidileceğini belirtti. Pompaya yansıtılacak indirimlerin miktarının ise yarın kesinleşmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir