MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akaryakıt zamları isyan ettirdi... Sosyal medyada gündem oldu!
Ekonomi
9 Haziran 2022 Perşembe 13:27

Akaryakıt zamları isyan ettirdi... Sosyal medyada gündem oldu!

Akaryakıt ürünlerine hemen hergün gelen zamlar vatandaşları isyan ettirdi. Sosyal medyada açılan ''kontakkapatTürkiye'' başlığı Twitter'da gündemin ilk sırasına yerleşti. 

Geçtiğimiz gün motorinin litre fiyatına gelen zam ile birlikte litre fiyatı 30 TL'ye yaklaştı. Geçtiğimiz yıla oranla tam yüzde 288 artış gösteren motorin fiyatı vatandaşları isyan ettirdi. 

Benzinde de durum farklı değil. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 237 artış gösteren benzinin litre fiyatı ise 26 TL'yi devirmiş durumda. Sektörün önde gelen isimleri, yıl sonuna kadar fiyatların artmaya devam edeceğine inanıyor.

Akaryakıt ürünlerinin fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar Twitter'da "#kontakkapattürkiye'' başlığını açtı. Dün geceden bu yana başlık altında binlerce yorum yapıldı. Başlık Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşti. 
Türkiye'de an itibariyle motorinin litre fiyatının yaklaşık 6.2 TL'si vergilerden oluşuyor. Vergisi bile geçtiğimiz yılın fiyatlarına yaklaşan motorin, son bir yılda tam 20.65 TL'lik zam görmüş oldu. Benzinde ise bu rakam 18.54 TL.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir