MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Acı haber: 1 şehit!
Güncel
22 Temmuz 2023 Cumartesi 10:23

Acı haber: 1 şehit!

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde dün helikopter palinin çarpması sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Enes Kırmızıkoç, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde dün helikopter palinin çarpması sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen Piyade Uzman Çavuş Kırmızıkoç’un, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verildi.

ŞEHİDİN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Kırmızıkoç’un Van’ın Erciş ilçesinde ailesinin yaşadığı eve Türk Bayrağı asıldı.

İlçenin Örene Mahallesi’nde yaşayan baba Übeyit ile anne Fatma Kırmızıkoç’a şehadet haberini askeri yetkililer, sağlık görevlileri eşliğinde verdi.

Übeyit Kırmızıkoç

Ailenin Türk bayrağı asılan evlerinin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin naaşının bugün ilçede defnedileceği belirtildi.

Baba Kırmızıkoç, şehit oğlunun daha önce Bitlis’in Tatvan ilçesinde görev yaptığını, Kurban Bayramı’nda da görüştüklerini söyledi.

Kırmızıkoç, “Vatan sağ olsun, yapacak bir şey yok. Vatan içinse hepimiz ölürüz. Çok şükür kaderinde o vardı. Askerliği çok seviyordu. Mesleği de vardı ama asker olmak istedi.” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir