MENÜ
İzmir 19°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Acele kamulaştırmada dikkat çeken detay... DİSK’in arazisini bırakmadılar!
Güncel
12 Şubat 2020 Çarşamba 13:56

Acele kamulaştırmada dikkat çeken detay... DİSK’in arazisini bırakmadılar!

Urla Zeytineli’nde üzerindeki acele kamulaştırma kararı kaldırılan 293 parsel içinde DİSK’in 61 dönümlük arazisi yer almadı. DİSK’e ait Böğürtlen Koyu’ndaki denize sıfır araziye yönelik kamulaştırma kararının devam etmesini “art niyet” olarak yorumlayan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Ama yine de işçilerin alın teriyle alınmış bir yeri kimseye terk etmek gibi bir niyetimiz yok. Danıştay’a dava açtık. Davayı kazanacağımızdan da eminiz” dedi.
SONKALEİZMİR-Urla Zeytineli’nde üzerindeki acele kamulaştırma kararı kaldırılan 293 parsel içinde DİSK’e ait 61 dönümlük arazinin yer almadığı ortaya çıktı. Urla Zeytineli’nde acele kamulaştırılan 333 taşınmazdan 293’ü için iptal kararı alınmıştı. Zeytineli’ndeki 40 taşınmaz için ise acele kamulaştırma kararının sürdüğü bildirilmişti. 40 yıldır DİSK’in elinde bulunan Böğürtlen Koyu’ndaki araziye yönelik acele kamulaştırma kararının devam etmesi ve tapuya şerh konulması DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’yı kızdırdı.
SONKALEİZMİR’e konuşan ve kararı “art niyetli” olarak niteleyen Sarı, “Zeyltineli’nde el koydukları arazilerin büyük çoğunluğunu geri bıraktılar. Kararlarından vazgeçtiler. Ancak bizim 61 dönümlük arazimizle ilgili acele kamulaştırma devam ediyor. Bizim araziyi bırakmadılar. Çünkü DİSK’in arazisi cennet gibi Böğürtlen Koyu’nda, körfez manzaralı müthiş bir yerde. Ama hak arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Danıştay’da yürütmeyi durdurma davası açtık. İşçilerin alın teriyle alınmış bir yeri kimseye terk etmek gibi bir niyetimiz yok. Davayı kazanacağımızdan da eminiz” dedi.
Uygulamanın çelişkili olduğunu vurgulayan Sarı, “Eğer bölgeyi turizm alanı ilan ediyorlarsa bizim arazimiz de farklı bir amaçla kullanılmayacaktı zaten. El koymalarına gerek yoktu. Çünkü biz de orada işçilerin kullanacağı bir kamp yeri yapacaktık. Çok düşük ücretlerle çalışmak durumunda kalan işçilerimiz burada aileleriyle birlikte gelip tatil yapabilecekti. İşçilerimize bunu çok gördüler” diye konuştu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir