MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Abhazya'nın Bağımsızlık Günü İzmir'de Kutlandı
Güncel
30 Eylül 2024 Pazartesi 10:40

Abhazya'nın Bağımsızlık Günü İzmir'de Kutlandı

Abhazya'nın 31 yıl önce ilan ettiği bağımsızlığı (Ayaayra), İzmir Abhaz Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte kutlandı.

İzmir Abhaz Kültür Derneği tarafından; Konak ve Balçova Belediyeleri'nin desteğiyle organize edilen etkinlik, İzmir ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların yoğun katılımı ile kutlandı. Dernek Başkanı Faruk Sanatçı'nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Gürcistan'a karşı verilen mücadelede şehit düşen ve yaralanan Abhaz Kahramanlar anılırken, savaş döneminden kesitler sunan sinevizyon gösterisi ve canlı müzik performansı vatandaşların duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Etkinliğe katılan Abhaz Dernekleri Federasyonu'nu temsilen Kamuran Çetin ve Nijerya'nın Delta Eyalet Kraliçesi de olan İzmirli Doktor Gülgün Kırgız Akpati Uvkake birer konuşma yaparak Abhaz Bağımsızlık Mücadelesinin tarihsel sürecini anlattı. Etkinliğin sonunda Dernek Başkanı Faruk Sanatçı; konuşmacılar Kamuran Çetin ve Dr. Gülgün Kırgız Akpati Uvkake ile Konak Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu Çınarlı ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’i temsilen Balçova Belediyesi Afet İşleri Müdürü Onur Ağır’a plaket ve çiçekle teşekkür etti..


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir