MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ALMANYA AÇILIMI
Güncel
5 Mart 2020 Perşembe 18:05

ALMANYA AÇILIMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Almanya'daki bazı çeşitli kurumlarla işbirliğini geliştiriyor. Özellikle yaşlı bakımı konusunda ortak projeler yürütülecek.

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberindeki Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve danışman Onur Eryüce ile Almanya'nın Berlin kentine çıkarma yaptı. Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, Almanya Avrupa Birliği Bakanı Michael Roth, Alman Sosyal Demokrat Partisi Lideri Saskia Esken ile biraraya gelen İzmir Büyükşehir heyeti, üst düzey görüşmeler yaptı. Görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Soyer, "AB Bakanı Roth ile AB’den ve Tükiye’den kentler arasında iş birliği ve diyalog oluşturmak konusunda olanaklar hakkında konuştuk. Vatandaşlarımızı ve yerel kültürleri biraraya getirecek biçimde çalışma kararı aldık" dedi.

YAŞLILARA BAKIMDA İŞBİRLİĞİ
Başkan Soyer, Esken ve Müller'le yapılan görüşmelere ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:
 "Alman Sosyal Demokrat Partisi Lideri Saskia Esken ile ilerici yerel yönetimlerin iş birliği için çeşitli kurum ve paydaşların katkısı ile  çalışmalar yapıp ortak problemlerimize çözümler üretme kararı aldık.

Michael Müller ile yaşlı bakımı konusunda ortak çalışmalar yapmak konusunda karar aldık. İzmir ve Berlin iki güçlü metropol. İzmirli sağlık çalışanları ve bakıma ihtiyaç duyan Berlinliler’i bir araya getirecek modeller üzerinde çalışacağız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir