MENÜ
İzmir 22°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili isimden skandal Ayasofya yorumu: GÜNEŞ DOĞUYOR, TAŞTAN ADAM ERİYOR...
Güncel
10 Temmuz 2020 Cuma 17:13

AK Partili isimden skandal Ayasofya yorumu: GÜNEŞ DOĞUYOR, TAŞTAN ADAM ERİYOR...

Danıştay'ın Ayasofya'nın müze olan statüsünü değiştirip cami olmasının önünü açmasına İzmir'den skandal bir yorum geldi. AK Parti Buca eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kırdağ, "En büyük mutluluk; bu kararın, emperyal dünyaya bir başkaldırı olması değil, onu müze yapanlara bir başkaldırı olmasıdır. Güneş doğuyor, taştan adam eriyor. Elhamdulillah" ifadelerini kullandı. "Taştan adam" diyerek Atatürk'ü kast ettiği belirtilen Kırdağ'a tepki yağdı.

SONKALEİZMİR- Danıştay'ın Ayasofya'nın müze olan statüsünü değiştirip cami olmasının önünü açmasına İzmir'den skandal bir yorum geldi. İzmir'in en kalabalık ilçesi Buca'da bir dönem AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ercan Kırdağ, Danıştay kararı sonrasında, twitter hesabından çarpıcı bir paylaşım yaptı. AK Partili Kırdağ, "Ayasofya'nın statüsünün değiştirilip aslına rücu etmesindeki en büyük mutluluk; bu kararın, emperyal dünyaya bir başkaldırı olması değil, onu müze yapanlara bir başkaldırı olmasıdır. Güneş doğuyor, taştan adam eriyor Elhamdulillah #AyasofyaCamii" ifadelerini kullandı. Skandal mesajına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir fotoğrafını da ekledi..

HESABINI KORUMAYA ALDI

Ancak "taştan adam" diyerek Atatürk'ü kast ettiği belirtilen AK Partili Kırdağ'a tepki yağdı. Kısa sürede çok sayıda kişi tepkisini dile getirince Kırdağ, twitter hesabını korumaya aldı. Attığı tweete de sildi.

AK PARTİ YÖNETİMİNDEYDİ

Bir ilaç firmasında çalışan Ercan Kırdağ, önceki dönem AK Parti Buca İlçe Teşkilatı'da görev almıştı. Kırdağ, geçen 18 Haziran'a kadar AK Parti Buca İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak mahalle çalışmalarına da katılmıştı.

ATATÜRK DÖNEMİNDE MÜZE YAPILMIŞTI

Ayasofya’nın müze yapılması kararının alındığı 1934 yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’tü.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir