MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Sürekli'den Öğretmenler Günü mesajı..
Politika
24 Kasım 2022 Perşembe 11:21

AK Partili Sürekli'den Öğretmenler Günü mesajı..

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajı yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanın verildiği tarihin önemine değinen Başkan Sürekli mesajında; “Öğretmen; hayatın tarlasını işler, hayatı içinde hayatlar taşır. Bu nedenledir ki; eğitim ve öğretime, öğretmenlerimize vereceğimiz her destek; bir ülkenin, bir milletin ve bir insanın geleceğine destektir. 21 yıldır bu bakış açısıyla öğretmenlerimizin yanındayız" dedi.

Sürekli, mesajına şu sözlerle devam etti; “Dünyanın en ulvi mesleğidir öğretmenlik. Öyle ki, bir öğretmen; bir dokunuşla nice hayatların geleceğini kurtarır, nicesine yön verir. Her şartta, sınıfına, bir mabede girer gibi giren ve çocuklarımızı çocukları gibi sevgiyle kucaklayarak donatan öğretmenlerimize borcumuz ödenmez. Bizler; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ diyen; öğretmenlerimize seslenişinde, ‘Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bundan hiç şüphem yoktur.’ sözleriyle onların üstlendikleri misyonun önemini vurgulayanların bilinci ile yoğrulduk. Gücümüzü, milletimizin genç dimağlarına ışık tutan, geleceğimizin mimarlarını yetiştiren öğretmenlerimizden alıyoruz. Bu nedenle; Emekleri, başımızın üstündedir.”

Öğretmenlerimizin gelişimi; geleceğimizin teminatı…

Öğretmenlerin mesleki kariyerleri, çalışma şartları ile birlikte eğitime yönelik desteklerinin devam ettiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ayrıca şu ifadelere yer verdi; “AK Parti iktidarı boyunca hazırlanan bütçelerde ilk sırayı eğitim almıştır. 7,5 Milyar TL olarak devraldığımız eğitim bütçesini 147 Milyar’a taşıdık. Yükseköğrenimle birlikte 210 Milyar’ın üzerine çıktı. Okul ve derslik sayılarımız katlanarak arttı. Her çocuğumuzun, özellikle kız çocuklarımızın eğitime katılımı yükselirken; okullarımız teknoloji ile buluşturuldu. 729 bin yeni derslik inşa ederek, 729 Bin yeni öğretmen atayarak kalabalık sınıflara son verdik. Mesleki gelişimleri ile kariyer basamaklarında ilerlemelerini sağlayan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkardık. Beklentileri olduğunu bildiğimiz 3600 ek göstergede de yeni yıl itibariyle uygulamaya geçilecek. Bugün Avrupa ülkeleri arasında ücretleri en çok iyileştiren ülke, zorunlu ders saatini en düşük tutan ülke, Türkiye.”

Bu adım ve desteklere ara vermeksizin devam edeceklerini vurgulayan Başkan Sürekli, mesajını şu sözlerle noktaladı; “Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, araştıran ve üreten nesiller yetiştirmek için çalışan öğretmenlerimizin emekleri önünde saygıyla eğiliyorum. Bilsinler ki; daima yanlarındayız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevi başında şehit düşmüş ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yurdumuzun dört bir yanında bu mukaddes görevi ifa eden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir