MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Saygılı: ''İzmirimiz'in barajları alarm veriyor''
Politika
2 Ağustos 2024 Cuma 08:34

AK Partili Saygılı: ''İzmirimiz'in barajları alarm veriyor''

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'in barajlarının doluluk oranının yüzde 30 seviyesinde olduğunu söyleyerek, "CHP belediyeciliğinin eseri olan sağlıksız, yetersiz ve plansız altyapı yüzünden mevcut su varlığımızı koruyamıyor ve değerlendiremiyoruz. Çünkü CHP belediyeciliği on yıllardan bu yana, yağmur suyunu barajlara aktararak orada toplayıp koruyacak bir altyapı inşa edemedi" dedi. 

SONKALEİZMİR-Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'in barajlarının alarm verdiğini söyleyerek eleştirilerde bulundu. Saygılı şunları kaydetti:

"İzmir’imizin barajları tehlike alarmı veriyor. Barajlarımızın doluluk oranı ne yazık ki %30. CHP belediyeciliğinin eseri olan sağlıksız, yetersiz ve plansız altyapı yüzünden mevcut su varlığımızı koruyamıyor ve değerlendiremiyoruz. Çünkü CHP belediyeciliği on yıllardan bu yana, yağmur suyunu barajlara aktararak orada toplayıp koruyacak bir altyapı inşa edemedi. Bugün, musluklarımıza ulaşan suyun yaklaşık %45’i niteliksiz altyapı yüzünden yok oluyor ve bu kayıp-kaçak bedeli yine İzmirli hemşehrilerimizin faturalarına yansıyor. İzmirliler her ay kullanmadıkları suyun parasını ödüyor.

Bir diğer büyük tehlike arz eden konu ise yağmasını çok istediğimiz yağmurlar. Hem yağmasını istiyoruz hem de geçtiğimiz günlerde yağmur sonrası elektrik akımına kapılan vatandaşlarımızın akıbetine benzer hadiseler yaşanmasından çok korkuyoruz.

Çünkü CHP belediyeciliği İzmir’de yaşamayı adeta bir çileye, riske ve endişeye dönüştürdü.
Buradan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Bir an önce yağmur atık sularını tahliye eden hatlarınızı mazgallardan başlayarak denetleyin. Gerekli yenileme ve düzenlemeleri yapın.

İzmir’in tek bir olumsuzluk yaşamaya, tek bir vatandaşımızın canının yanmasına artık sabrı yoktur. Olası bir menfi durumun yerel idare yönüyle en büyük müsebbibi İzmir’i hizmetsizlik ve ihmalkarlığa teslim eden, ilgili kurumlarla gerekli koordinasyonları sağlamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir