MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Kişili: 'Gerçeği BYPASS ediyorlar, İzmir Körfezi KİR-Lİ-DİR'
Politika
22 Ağustos 2024 Perşembe 19:37

AK Partili Kişili: 'Gerçeği BYPASS ediyorlar, İzmir Körfezi KİR-Lİ-DİR'

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Menemen Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Dilaver Kişili, İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ile ilgili açıklama yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Kişili, "Gerçeği BYPASS ediyorlar; İzmir Körfezi ‘KİR-Lİ-DİR!' bu durumda bırakın körfezde yüzmeyi, İzmir’in kokuya mahkumiyeti son bulmayacak!" dedi.

SONKALEİZMİR-Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Menemen Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Dilaver Kişili, İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri üzerinden eleştirilerde bulundu. Körfezin kirliliğinin ölümlere sebep olduğunu söyleyen Kişili şunları kaydetti:
"Gerçeği BYPASS ediyorlar; İzmir Körfezi ‘KİR-Lİ-DİR!’

İç körfezdeki balık ölümleri; acı gerçeği yeniden gözler önüne serse de sorumlular aymazlığını koruyor. CHP’li Büyükşehir Belediyesi ezberlediğini tekrar ediyor; iklim değişikliği, sıcaklık artışı gerekçesini öne sürerek asıl sorunu bypass etmeye devam ediyor. 
Oysa İzmir Körfezi ‘Kir-li-dir!’
•Plankton artışının ilk gerekçesi budur.
•Deniz suyunda oksijen değeri düşüktür.
•Pis koku bu nedenlerle vardır.
•Balıklar, bu kirlilik nedeniyle can vermiştir.
Madem ki tek etken sıcaklık artışı; deniz sularında  30 derecenin üzerinde ölçümler yapılan Antalya’da, Adana’da neden koku yok? Onların balıkları neden ölmüyor? Neden İzmir’in körfezinde oksijen düşük de oralarda değil? 
Bilim insanları, ilgili kurumlar ve bizler yıllardır söylüyoruz, yine söyleyelim: Çünkü; CHP’li Büyükşehir Belediyesi, ıslık çalarak durumu geçiştirmek yerine arıtma tesislerini tamamlamak, 4. Faz uygulamasını devreye sokmak zorunda. Çünkü; derelerin ıslahı doğru yöntemlerle yapılmak zorunda. Çünkü; fabrikaların arıtmalarını yapmaları sağlanmak zorunda. Korkarız; hiçbir şey yapmayan; günü kurtarmaya kurulmuş, sadece iklim değişikliğine sığınan; gerçeklikten ve bilimden uzak bu kof belediyecilik söz konusu oldukça; bu koku da var olmaya ve tehlike saçmaya devam edecek.  Özetle; bu durumda bırakın körfezde yüzmeyi, İzmir’in kokuya mahkumiyeti son bulmayacak!"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir