MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Kaya'dan Selvitopu'na yanıt
Politika
6 Ağustos 2020 Perşembe 14:57

AK Partili Kaya'dan Selvitopu'na yanıt

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun kentsel dönüşüm süreçlerine yerel yönetimlerin dahil edilmediği yönündeki açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yanıt verdi. Kaya, 2017'de Selvitopu'nun dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile çekilmiş fotoğrafını yayınlayıp, "Ankara'da bir araya gelerek karşılıklı değerlendirmelerde bulunan kendisi değil mi!" dedi

SONKALEİZMİR-Karabağlar'da 6 mahalleyi kapsayan imar planları Karabağlar ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin başvurusu sonucu iptal edilirken, kentsel dönüşüm gerginliği yaşanıyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yerel yönetimlerin sürece dahil edilmediği ve bu konuda sürekli engellendikleri açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yanıt verdi. 


Kaya'nın açıklaması şöyle: 
CHP'li Karabağlar Bld. Bşk. Sn. Selvitopu, kentsel dönüşüm süreçlerine yerel yönetimlerin alınmadığını öne sürmüş. Nisan 2017'de bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki ile Ankara'da bir araya gelerek karşılıklı değerlendirmelerde bulunan kendisi değil mi!
Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. CHP'li Sn. Selvitopu sürekli dava açıp adliye koridorlarında koşuşturmaktan unutmuş olabilir, hatırlatalım. Bakan Yardımcısı ve bürokratlar ile defalarca görüştünüz, hatta iki hafta önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda değil miydiniz!
Üniversiteye dava aç ve engelle, kentsel dönüşüme dava aç ve engelle, spor tesislerine dava aç ve engelle, Karabağlar'a yapılacak tüm yatırımların karşısında ol, Bakan ile görüş, Bakan Yardımcısı ve bürokratlarla görüş, sonra da çıkıp "sürecin içerisine dahil edilmiyoruz" de.
Daha iki gün önce Karabağlar'da kentsel dönüşüm bölgesinde muhtar ve vatandaşlarımızla buluştuk. Gördük ki, vatandaş sizin istemezükçülüğünüzden, dava açma hastalığınızdan bunalmış, bıkmış. Daha önce de söyledim, kentsel dönüşüm üzerinde siyaset yapılacak bir malzeme değildir."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir