MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Kaya'dan İnciraltı kararı açıklaması: Bilimsel olmaktan uzak!
Güncel
17 Ekim 2024 Perşembe 17:48

AK Partili Kaya'dan İnciraltı kararı açıklaması: Bilimsel olmaktan uzak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, mahkemenin İnciraltı planları ile ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Kaya, 'Üstün kamu yararına rağmen, bilimsel olmaktan uzak bir bilirkişi raporu karara dayanak olmuştur' dedi. 

İzmir 8. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İnciraltı Planları'nın iptaline karar verdi. Mahkeme, bölgede ticari imarı artırarak büyük rant yaratacağı öngörülen planlarla ilgili kamu yararı bulunmadığına hükmetti. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kararın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Karara dayanak olan bilirkişi raporunun bilimsellikten uzak olduğunu savunan Kaya, şu ifadeleri kullandı;

''İnciraltı Planlama sürecine ilişkin olarak, ilk derece mahkemelerine ve Danıştay'a yaklaşık 30 dava açılmış olup, bu davaların hemen hemen hepsinde yürütmenin durdurulması talepleri reddedilmiş, kimi davalarda ret ve düşme kararları verilmiştir. Ancak CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada, ilk derece mahkemesi maalesef iptal kararı vermiştir. Üstün kamu yararına rağmen, bilimsel olmaktan uzak bir bilirkişi raporu karara dayanak olmuştur. 

Yargısal süreçler devam etmektedir. inanıyorum ki, Türk Yargısı sonuçta en doğru kararı verecektir. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve istemezükçülere de şunları söylemek isterim. 

İzmir'imizi sağlık turizminin merkezi yapacak İnciraltı Planı, bu şehrin geleceğidir. 

Planlama sürecini Bakanlığımız çok şeffaf yönetti, her kesimin fikrini aldı. Sizin de fikirleriniz istendi, birlikte toplantılar yapıldı.  Amacınız katkı koymaksa, fikirlerinize her zaman açığız. 

Ancak, birkaç müteahhitin çıkarlarını korumak için, yıllardır ümitle bekleyen hemşehrilerimizin umutlarını yıkmanıza, hayalleriyle oynamanıza müsaade etmeyeceğiz. 

Sizin, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, kentimize devasa bir yeşil alan kazandırılarak, İzmir'e değer katacak bir biçimde hazırlanan bu plana karşı çıkmanızın temel nedeni, İnciraltıinda yer toplamaya doymayan müteahhit arkadaşlarınızın memnuniyetsizliğidir. Bunu da çok iyi biliyoruz. 

Bizim derdimiz vatandaştır, İzmir'dir, müteahhitlerin değil kentimizin çıkarlarıdır. 

Hemşehrilerimiz müsterih olsun. İnciraltı, İzmir'in değerine değer katacak bir biçimde mutlaka planlanacaktır. 

Sürecin sonucunda kazanan İnciraltı olacak, kazanan İzmir olacaktır.''
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir