MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Başkan, Suriyeli tarikat şeyhi ile temel attı!
Güncel
20 Kasım 2020 Cuma 21:00

AK Partili Başkan, Suriyeli tarikat şeyhi ile temel attı!

Şanlıurfa- Eyyübiye'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçede açılacak olan yarı olimpik yüzme havuzunun temelini Suriyeli haznevi tarikatının şeyhi Abdulselam El Haznevi ile birlikte attı. Suriyeli şeyhin de yer aldığı temel atma fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan AK Partili Kuş'a tepki yağdı. Suriyeli haznevi tarikatı geçen yıl da Gaziantep'de büyük bir külliye yapımına başlamıştı. CHP'liler, "Burası Taliban şehri mi olacak" diye tepki göstermişti.

Şanlıurfa- Eyyübiye'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçede açılacak olan yarı olimpik yüzme havuzunun temelini Şeyh Abdulselam El Haznevi ile atıp fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Eyyübiye Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kuş'un paylaşımına Mahmut Tanal'dan tepki geldi.

CHP milletvekili Mahmut Tanal, Mehmet Kuş'un paylaşımını alıntılayarak şu sözlerle eleştirdi:

"Olimpik yüzme havuzlarının teknik özellikleri Dünya standartlarına göre belirlenen bu teknik özelliklere uygun bir havuz yapımı havuzun kalitesini ortaya çıkarır.

Olimpik havuz inşasının mutlaka bu konuda bilgili kimseler tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum."

"ŞEYH HAZRETLERİ MİLLİ YÜZÜCÜ MÜ?"

Daha sonra bir Tweet daha atan CHP'li Mahmut Tanal, Eyyübiye Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kuş'a "Şeyh Hazretleri, milli yüzücü mü ki, olimpik yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulunuyor?" diye sordu.

Mahmut Tanal'ın açıklamalarına da Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'tan yanıt geldi. Kuş'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şöyle:

"Sayın Vekilim bu projemiz tek tip projedir. Kanaat önderimizle birlikte inceleme yapmamızın sebebi, yüzme havuzu yapılacak alanın yanındaki yapımı devam eden medreseyi engelleyip engellemeyecegi istişaresidir. Saygilarimi sunarım."

 

SURİYELİ TARİKATI BÖLGEDE HAKİMİYETİNİ ARTIYOR

Suriye'deki Haznevi tarikatı, geçen yıl Gaziantep'te dev bir külliye yaptırmak için kolları sıvamıştı. Müftülüğün onayı ile 67 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılan külliyenin inşaatında sadece Suriyeliler'in çalıştığı öğrenilmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Şehitkamil İlçesi Karpuzkaya Köyü yakınlarında, 67 bin metrekarelik alan üzerine yapılan külliye, Şehitkamil Belediye Meclis Toplantısı'nda da tartışılmıştı.

CHP'li Meclis Üyesi Ali Güdücü, “Gaziantep'e ne faydası olacak ? Biz bu tarikatlardan çok çekmedik mi? Bu şehir, Taliban şehri mi olacak?” diye sormuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir