MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
8 günde sınavsız memurluk!
Güncel
19 Aralık 2020 Cumartesi 16:56

8 günde sınavsız memurluk!

Aliağa Belediyesi'nde son 5 yılda 4 kişinin özel kalem müdürlüğü üzerinden sınavsız şekilde memur yapıldığı ortaya çıktı. Hatta bu kişilerden birinin sadece 8 gün içinde memurluk hakkını elde edip, 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nın avantajlarına sahip olduğu belirlendi.

SONKALEİZMİR- Ülkede milyonlarca genç devlet kurumlarına memur olarak atanmayı beklerken, belediyelerde bazı yakın ve yandaşlar, "Özel Kalem Müdürlüğü" üzerinden, "istisnai kadro" kullanılarak sınavsız şekilde memuriyete alınmaya devam ediyor. Bunun son örneği İzmir Aliağa'da ortaya çıktı. Aliağa Belediyesi'ne ilişkin 2019 yılı Sayıştay Raporu'nda "sınavsız memurluk" uygulamasına ilişkin çarpıcı tespitlere yer verildi. Raporda, Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne son 5 yıl içerisinde 4 farklı kişinin atandığı ve bu işlemlerinin tümünün "açıktan atama" şeklinde gerçekleştiği vurgulandı. İlginç bir bilginin de yer aldığı raporda, “Yapılan atamalar incelendiğinde; yapılan atamaların memuriyete sınavsız girişin bir yolu olarak kullanıldığı ve atanan kişilerden birinin 8 gün sonra diğerlerinin de bir süre sonra memur olarak başka bir kadroya geçirildiği görülmüştür” denildi.

MUHALEFETİ SUÇLADILAR
MHP'li Başkan Serkan Acar'ın başkanlığını yürüttüğü Aliağa Belediyesi ise savunmasında muhalefeti suçladı. Yapmak istedikleri atamaların çoğunluğu oluşturan muhalefet partileri (CHP ve İYİ Parti'yi kastediyor) tarafından reddedildiğini savunan belediye, bu nedenle acil ihtiyaç duyulan atamaların Özel Kalem Müdürlüğü vasıtasıyla yapıldığı ileri sürüldü.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Sayıştay ise cevap olarak “Sonuç itibariyle, özel kalem müdürlüğüne yapılan atamalarda; öncelikle Belediyede çalışan memurlardan ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlardan olması gerekliliğine uyulmadığı, bir seçim dönemi boyunca çalıştırılması esasına riayet edilmeyerek bu kadronun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanılır hale geldiği, bu suretle kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı bir durumun oluşturulduğu tespit edilmiştir” ifadesine yer verdi.

Sayıştay Başkanlığı’nın açıkladığı Aliağa Belediyesi 2019 yılı Denetim Raporu’nda çok sayıda usülsüzlük, eksiklik ve hatalara da yer verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir