MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler İzmir'de anıldı....
Güncel
6 Şubat 2024 Salı 22:40

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler İzmir'de anıldı....

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler için anma töreni düzenledi. Bayraklı Deprem Anıtı'nda yapılan anma töreninde "Deprem değil, katliam", "Helalleşmek yok" yazılı dövizler açılırken, "Asrın felaketi kelimeleri arasına sıkıştırılarak kadere bağlanan afetin sorumluları ortada yoktur" açıklaması yapıldı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Bayraklı Deprem Anıtı'nda düzenlenen anma törenine sivil toplum örgütleri ile ve yurtaşların yanı sıra CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cemil Tugay da katıldı. "6 Şubat depremlerini unutmadık, unutmayacağız" yazılı pankart açılırken, basın açıklaması da yapıldı. 

"SORUMLULAR ORTADA YOK"

Açıklamayı okuyan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Aykut Akdemir şunları kaydetti:

"Bir yıl önce gerçekleşen deprem, yerleşim alanı planlaması konusunda halen bir adım yol alamadığımızı, barınma amacı ile yapılan, ama toplu enkaza dönüşen yapılarımızı yöntemli olarak denetleyemediğimizi göstermektedir. Ürkütücü olan ise üzerinden bir yıl geçmesine karşın bölgede çadırlarda ve konteynerlerde yaşam savaşı veren yoksul insanlarımızın içimizi sızlatan durumudur. Sonuçları itibarıyla asrın felaketi kelimeleri arasına sıkıştırılarak kadere bağlanan afetin sorumluları ortada yoktur. Yaşamını yitiren yurttaşlarımızın yanında bir de ‘faili meçhul’ kayıpların olması, ayakta kalma mücadelesi veren afetzede yurttaşlarımızın acısını neredeyse isyana dönüştürmüştür. Uygar ülkelerde yıkım ve can kayıplarından sorumlu yetkililerin görevlerinden istifa etmeleri bir zorunlulukken ülkemizde bu durum neredeyse bir terfi gerekçesi olmuş, afetin üzerinden bir yıl geçmesine karşın, sorumlu mevkilerde bulunan hiçbir kamu görevlisi sorumluluğu üstlenmemiş veya merkezi idare tarafından görevden el çektirilmemiştir. Yaklaşan yerel seçimler öncesi, yıkıma uğrayan kentlerde ‘yardım alma’ koşulunu ‘oy karşılığı’na bağlayan yönetim sisteminin bir sonucu olarak, ülkemizin yeni afetlerde düşeceği durum kürsüden, hem de en yetkili ağız tarafından itiraf edilmiştir: ‘Oy yoksa, yardım da yok.’ Bu düzenden hesap soracağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir