MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
5 ilde ‘ihaleye fesat’ operasyonu!
Güncel
1 Nisan 2022 Cuma 09:12

5 ilde ‘ihaleye fesat’ operasyonu!

İstanbul merkezli 5 ilde geçmiş dönemde sahte belge kullanarak ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve 14 belediye görevlisinin olduğu belirtildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarına ilişkin bu sabah Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI 
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesindeki soruşturma kapsamında 27 şüphelinin bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında, Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak ile 14 belediye çalışanının da bulunduğu öğrenildi.

GEÇMİŞ DÖNEM İHALELERİ
Dosyanın geçmiş dönemde gerçekleştirilen ihalelerle ilgili olduğu belirtilirken, geçtiğimiz yıl Aralık ayında da Avcılar Belediyesine yönelik operasyon düzenlenmişti. O operasyon, Kamu Hukuku uzmanı Erkan Karaaslan’ın da aralarında bulunduğu 19 şüpheliye yönelik düzenlenmişti. Dosyanın 2015-16 yıllarındaki ihalelerle ilgili olduğu belirtilmişti.

KARASLAN TUTUKLANMIŞTI
Bu sabah düzenlenen operasyonun  şüphelileri arasında da Erkan Karaaslan ve önceki operasyonda yakalanan 6 belediye çalışanının bulunduğu öğrenildi. Karaaslan ve 5 şüphelinin tutuklu olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir