MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
43 ilde Dümen Operasyonu!
Güncel
16 Haziran 2022 Perşembe 10:29

43 ilde Dümen Operasyonu!

Örgütlü şekilde mali suç işleyen gruplara yönelik 43 ilde eş zamanlı Dümen Operasyonu başlatıldı. 226 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Altı aydır yürütülen çalışma sonucu yüzlerce kişiyi mağdur ettiği ve devleti milyonlarca TL zarara uğrattığı belirlenen mali suç örgütlerine bu sabah 43 ilde eş zamanlı ‘Dümen’ Operasyonu başlatıldı.

DAVA SÜREÇLERİNİ ENGELLEMEK İÇİN DUBLÖR YÖNTEMİ
Suç örgütlerinin bir ilde kamu görevlisine çok benzeyen kişiyi dublör olarak kullanarak soruşturma dosyalarını kapatma, dava sürecini yönlendirme, valilikte tanıdığı olduğu ve bu yolla silah ruhsatı-ehliyet gibi işlemleri çözme vaadinde bulundukları; vatandaşın kişisel bilgilerini usulsüz kullanarak oluşturulan sahte vergi levhaları üzerinden kredi çektikleri; imzalattıkları senetler üzerinde tahrifat yaparak veya sahte senetler üzerinden haksız kazanç temin ettikleri belirlendi.


SPOR SALONLARINA SATMIŞLAR

Ehliyet sınavlarında ‘joker şahıs’ kullanarak başkalarının yerine sınava soktukları, kurdukları paravan firmalar aracılığıyla piyasaya naylon fatura sürdükleri, yurt dışından getirdikleri sahte ehliyetleri sattıkları, alışveriş yapma suretiyle piyasaya sahte para sürdükleri, vatandaşın bilgisi ve rızası dışında hastanelerde adlarına ek gıda, gıda takviyesi ve mama reçete edilerek, reçete edilen ilaçları temin ettikten sonra piyasada spor salonlarına sattıkları tespit edildi.

DENETİMLERİ ÖNCEDEN HABER VERMİŞLER

Öte yandan şüphelilerin kafe ve restoran tarzı işletmelere yapılacak sigara denetimlerini önceden maddi menfaat karşılığı haber verdiği, özel iş yerinde çalışmayan personeli çalışıyor gibi gösterip devletten destek primi aldıkları, köylülere köy mezarlığı kurulacağı ve TOKİ’nin ev yapacağı vaadinde bulunarak haksız menfaat elde ettikleri ortaya çıktı.

226 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, 268 şüpheli de ifadelerine başvurulmak üzere emniyete davet edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir