MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Ekonomi
5 Mayıs 2025 Pazartesi 10:41

4 aylık enflasyon farkı belli oldu

TÜİK, nisan ayı enflasyon verisini yüzde 3 olarak açıkladı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 4 aylık enflasyon farkı yüzde 13,36 olarak kesinleşti. Milyonlarca emeklinin temmuz ayında alacağı zam, mayıs ve haziran verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyonunu yüzde 3 olarak açıkladı. Böylece son 12 aylık periyotta enflasyon yüzde 48,73 olarak kesinleşti.

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca emekli ve memurun temmuzda alacağı zam oranının 4 aylık kısmı da ortaya çıktı. 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ EN AZ YÜZDE 13,36 ZAM ALACAK 

Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verilerine göre yüzde 10,06 zam alması kesinleşen emeklilerin aylıklarındaki artış oranı yüzde 13,36'ya yükselmiş oldu. 

İktidarın temmuz ayında herhangi bir ek artışa gitmemesi halinde SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı, 6 aylık kesinleşmiş enflasyon rakamıyla belirlenecek. 

Memur emeklisi ile memur maaşlarındaki artış ise toplu sözleşme ve enflasyon farkı oranları dikkate alınarak hesaplanacak. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir