MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
10 milyon TL'lik tomografi cihazı 1 aydır çalışmıyor!
Güncel
5 Ekim 2024 Cumartesi 10:56

10 milyon TL'lik tomografi cihazı 1 aydır çalışmıyor!

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki tomografi cihazının yaklaşık bir aydır çalışmadığını söyledi. Vatandaşların mağdur olduğunu 2 milyon TL'lik tüp değişiminin yapılmadığını belirten Doğruyol, 'Sormak gerek; 10 milyonluk tomografi cihazının 2 milyonluk tüpü tasarruf tedbirlerine mi takıldı?' dedi. 

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki tomografi cihazının 2 milyon TL'lik tüpünün bitmesi nedeniyle bir aydır çalışmadığını, yüzlerce hastanın mağdur olduğunu söyledi. 

Hastaların, acil servisteki özel sektöre ait tomografi cihazına yada Hatay Semt Polikliniği'ne yönlendirildiğini söyleyen Doğruyol şu şekilde konuştu;

İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde, yaklaşık 300 bin dolarlık (10 milyon TL) tomografi cihazı 55-60 bin dolarlık (yaklaşık 2 milyon TL) tüpü bittiği için atıl durumda. Yaklaşık bir aydır hizmet veremeyen tomografi cihazından dolayı yüzlerce hasta mağdur.

Tomografi cihazının tüpü bittiği için hizmet verememesinden dolayı, hastanenin acil servisindeki özel sektöre ait olan tomografi cihazına ve Hatay semt polikliniğindeki tomografi cihazına yönlendirilen hastalar mağdur edilmektedir.

Özellikle yatan hastalar ve uzaktan gelen hastaların mağdur olması çok sayıda şikayetlerinin olmasını maalesef dikkate alan yok. Sormak gerek; 10 Milyonluk tomografi cihazının 2 milyonluk tüpü tasarruf tedbirlerine mi takıldı? Yada kamunun elinde olan hastanenin demirbaşı olan tomografi cihazını çalıştırmayıp, yerine hizmet alımıyla tomografi cihazı mı getireceksiniz?

Tasarruf edilecekse, milyonlarca TL vererek hizmet alımı yapacağınıza, tomografi cihazının tüpünü alarak hizmete devam etmesi devletimizin ve milletimizin menfaatine olacaktır.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir