Av. Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, raporda; Kurumun iç kontrol sistemine ilişkin yürüttüğü faaliyetler ve ulaştığı sonuçlar değerlendirildiğinde; İç Kontrol Uyum Eylem Planında 2018 yılı sonu itibariyle bazı çalışmaların tamamlanma sürecinin devam ettiğinin anlaşıldığı, Kurumun iç kontrol mekanizmalarının uygulamasının yerleştiği ancak uygulamada geliştirilmesi gereken alanlar olduğu değerlendirilmesi yapıldığını bildirdi.
Sayıştay raporunda, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun temsil ve tanıtma giderlerinin 857.363 TL olduğunun belirtildiğini ifade eden Av. Kılıç, “Kurum bir yılda yaklaşık 900 bin liralık ne gibi temsil ve tanıtma yapmıştır?” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, Kurumun “diğer çeşitli gelirler” hesabı adında 14.196.100 TL gelir kaydettiğini belirtti. Türk Patent ve Marka Kurumunun 14.196.100 TL’lik geliri nasıl ve nereden elde ettiğini soran Av. Kılıç, kurum yöneticilerinin bu gelir hakkında açıklama yapması gerektiğini kaydetti.
Kurum bilançosunda 2.025.655 TL’lik görev zararının yer aldığını vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, “Görev zararının meydana gelmesinden sorumlu olan kurum yöneticileri ya da personeli kimlerdir? Bu görevliler hakkında kurumu zarara uğrattıkları gerekçesiyle işlem yapılacak mıdır?” dedi.
Bilançoda ayrıca, döviz mevcudunun olumsuz değerlenmesinden dolayı 14.407.292 TL kur farkı meydana geldiğinin belirtildiğini kaydeden CHP’li Av. Kılıç, “Aynı şekilde döviz mevcudunun olumsuz değerlendirilmesinden sorumlu olan kişiler hakkında bir işlem yapılması düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.