MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Karşıyaka Spor Parkı' için flaş açıklama
Spor
11 Mayıs 2019 Cumartesi 15:03

'Karşıyaka Spor Parkı' için flaş açıklama

Karşıyaka Belediyesi'nin temel atma törenini yaptıktan sonra kaderine terk ettiği "Rüzgarın Kızı Semra Aksu Gençlik ve Spor Parkı" için tesise adını veren efsane atlet Semra Aksu, "Orada ben de koşacağım. Kısa sürede çalışma başlayacak" dedi 

Abdullah Çelebi/SONKALE- Karşıyaka Belediyesi'nin 12 Mart'ta temel atma törenini gerçekleştirdikten sonra bir çivi bile çakmadığı Mavişehir'deki 'Spor Parkı' için tesise adı verilen efsane atlet Semra Aksu'dan açıklama geldi. SONKALE'ye konuşan Aksu, yerel seçimler nedeniyle sürecin aksamış olabileceğini belirterek, "Mevcut başkan Cemil Tugay ile sürekli iletişim halindeyiz. Spor Parkı'nın daha önce hazırlanan projesi değiştirilmeyecek. Çalışmaların da en kısa sürede başlayacağını söyleyebilirim. Bu bir program ve bütçe işi. Belli bir süreç alması normaldir" dedi.


ESKİ ÇOCUK OYUNLARI 
Spor Parkı'nın okullara yakın olması ve çevre etkisiyle tam bir sağlıklı yaşam alanına dönüşeceğini dile getiren Aksu, "Sadece öğrenciler, çocuklar ve sporcular değil çevre halkı da buradan yararlanacak. Karşıyaka için çok önemli bir proje. Oranın spor alanı olarak kullanılmasının sağlanması önemli bir başarıdır. Meclis kararı ile bu amaç için değerlendirildi. Ben de orada yapılacak atletizim alanında koşacağım günü heyecanla bekliyorum" yorumunu yaptı. Rüzgarın Kızı Semra Aksu Gençlik ve Spor Parkı adıyla hizmete girecek tesiste 480 metre uzunluğunda beşli atletizm parkuru, uzun atlama, sırıkla atlama alanı, yetişkin ve çocuk fitness alanları oluşturulacak. Spor Parkı'nda 'Eski çocuk oyunları' alanı da inşa edilecek.
 

"Sirk engel değil"
Spor Parkı'nın afişinin bulunduğu alanın yan tarafında açılan Mucizeler Sirki'nin sahibi Ulaş Cankurt, Spor Parkı'nı engeleyen bir faaliyet içerisinde olmadıklarını belirtti. Türkiye'de gösterim yapan tek sirk olduklarını dile getiren Cankurt, "Hayvansız gösterimle özel şovlarla hizmet veriyoruz. Ülkemizin birçok noktasında yer bulma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Karşıyaka'da açtığımız sirk belirtilen atletizm pistinin üzerinde değil. 19 Mayıs'a kadar Karşıyaka'da olacağız. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir