MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'İzmir Baba' Konak'ta anıldı...
Yerel Yönetimler
15 Ağustos 2024 Perşembe 12:40

'İzmir Baba' Konak'ta anıldı...

İzmir’e olan sevdasıyla bilinen ve “İzmir Baba” olarak tanınan Sancar Maruflu, Konak Belediyesi tarafından kendi adının verildiği Sancar Maruflu Bilim Merkezi önünde anıldı. Ailesi ve sevenlerinin katıldığı anma töreninde Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Mücadelemizde hep yanımızdaydı Sancar bey. Gerçekten onu biz de unutmayacağız. Çünkü o hiç kimseyi unutmazdı. Kent belleğine sahip çıkarak kentli olunabileceğinin ancak böyle İzmirli olunabileceğinin simgesiydi" dedi. 

SONKALEİZMİR-İzmir'de 15 Ağustos 2021'de yaşamını yitiren İzmir'in simge ismi "İzmir baba" lakaplı Sancar Maruflu Konak'ta anıldı. Konak Belediyesi tarafından kendi adı verilen Çınarlı'daki Sancar Maruflu Bilim Merkezi önünde yapılan anma törenine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ailesi ve sevenleri katıldı. 



CEVAT MARUFLU: BAYRAĞI BİR DİĞERİNE TESLİM EDEN KİŞİ OLDU

Sancar Maruflu'nun oğlu Cevat Ziya Maruflu, "Çok küçük yaşta doktor Behçet Uz ile çalışma fırsatı buldu. O kuşaklarla yenilerarasında köprü olmaya gayret etti. Bir bayrağı diğerine teslim eden kişi oldu. Yeni nesile ışık olmaya, dost olmaya çalıştı. Kendisine verilen görevlerin hiçbirinden kaçmadı. Bir kurumun, vakfın dağılmasını önlemek için de görev yaptı. Hayvan derneklerini bir çatı altına toplayın tek dernek olmalarını sağladı. Teknoloji Vakfı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün kurulmasında rol aldı. Her zaman ulaşılır oldu. Gerektiğinde herkese karşı durabildi" dedi. 



BAŞKAN MUTLU: "ONU UNUTMAYACAĞIZ"

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise merhum Sancar Maruflu ile geçmişte omuz omuza çalıştıklarını anımsatarak şunları söyledi:

"Onunla en çok birlikteliğimiz Kültürpark Patformu'nda olmuştu. Kültürpark eylemlerine başladığımız ilk günden itibaren bilgisiyle, birikimiyle, sevgili Ayla ablamızın sevgili eşinin, Sancar Bey'in eski müdür olması onun bilgisini, birikimini ve deneyimini bize aktarması çok kıymetliydi. Mücadelemizde hep yanımızdaydı Sancar bey. Gerçekten onu biz de unutmayacağız. Çünkü o hiç kimseyi unutmazdı. Kent belleğine sahip çıkarak kentli olunabileceğinin ancak böyle İzmirli olunabileceğinin simgesiydi. 
Ben de yaşarken Sancar Bey'den İzmir'e olan katkılardan dolayı onun elinden bir plaket almış birisi olarak onun vefasından nasibini almış birisi olarak daha da gururluyum. Bugün burada onu bir kez daha bu kadar kalabalık ve duygulu anmamız onun hiç unutulmayacağını gösteriyor. Cevat ne mutlu sana böyle bir babanın oğlusun. Tekrar sabırlar diliyorum"



Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunurken, Maruflu'nun büstünün yer aldığı alanda fotoğraf çekildi, anılar yad edildi. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir