MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
''Hırsız'' Bornova’da sahnelendi!
Kültür-Sanat
17 Haziran 2022 Cuma 11:24

''Hırsız'' Bornova’da sahnelendi!

İtalyan yazar Dario Fo’nun kaleme aldığı 'Hırsız’ adlı tiyatro oyunu, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde sahnelendi. Ücretsiz olarak sahnelenen oyuna Bornovalılar büyük ilgi gösterdi. Politik eleştiriyle dikkat çeken oyunu sanatseverlerle birlikte izleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Politikacıların eleştirel mizaha açık olması gerekiyor” dedi.

İtalyan yazar Dario Fo’nun kaleme aldığı,, Suat İnal ve Ali Yaylı’nın sahneye uyarlayıp yönettiği Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda sanatseverle buluştu. Bornovalı Sanatçı Umut Oğuz’un yanı sıra Tuna Arman, Somer Karvan, Ceren Bayır, Ebru Karanfilci ve Suat İnal’ın oynadığı tek perdelik oyun büyük beğeni topladı. Tiyatroyu dolduran Bornovalılar ilgiyle izledikleri oyunu ayakta alkışladı.

 Hoşgörülü olmamız gerekiyor
Politikacıların mizahi bir dille eleştirildiği oyunu Bornovalı tiyatroseverlerle birlikte izleyen Başkan İduğ, “Günümüzde en çok ihtiyacımız olan şey karşılıklı anlayış ve hoşgörü. Politikacıların eleştirel mizaha açık olması gerekiyor. Bu keyifli oyunu sahneye koyan tüm sanatçılara ve salonu dolduran sanatsever Bornovalılara çok teşekkür ediyorum. Bornova Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız” diye konuştu.


Oyunun konusu
İtalya da geçen hikayede, hırsızlık çetesi mensubu olan Tornatti’nin, bir politikacının evine soygun yapmak için girmesi ve ev sahipleri ile ev sahibinin arkadaşları arasında kalması güldürü olarak anlatılıyor. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir