MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Barınamıyoruz' eylemi yapan öğrenciler hakkında iddianame hazırlandı
Güncel
27 Ocak 2022 Perşembe 18:54

'Barınamıyoruz' eylemi yapan öğrenciler hakkında iddianame hazırlandı

İzmir'de yetersiz yurtlara ve yüksek kiralara dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz Eylül ayında 'Barınamıyoruz, geçinemiyoruz' eylemi yapan 33 üniversite öğrencisi hakkında 'Kanuna aykırı gösteri ve mala zarar verme' suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

SONKALEİZMİR-İzmir'de geçtiğimiz Eylül ayında 'Barınamıyoruz, geçinemiyoruz' sloganıyla yetersiz yurtlara ve yüksek kiralara dikkat çekmek için oturma eylemi yapan üniversite öğrencileri hakkında savcılık tarafından iddianame hazırlandı.

Eylem nedeniyle 28 Aralık'ta gözaltına alınıp bir gün sonra serbest bırakılan 33 öğrencinin "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, mala zarar verme" suçlamasıyla yargılanmaları talep edildi.

Öğrencilerin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 53. maddesi (Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakma. Örneğin sürücü belgesinin geri alınması, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti yöneticisi olunamaması) uyarınca cezalandırılmaları istendi.

İddianamede şüphelilerin gözaltında geçirdikleri sürelerin verilecek cezalardan TCK'nın 63. maddesi gereği mahsup edilmesi de yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir