MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunanistan: 1450 mülteciyi Türkiye’ye geri göndermeye çalışıyoruz
Güncel
14 Ocak 2021 Perşembe 16:13

Yunanistan: 1450 mülteciyi Türkiye’ye geri göndermeye çalışıyoruz

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, şu anda Midilli ve diğer Ege adalarındaki göçmen kabul merkezlerinde bulunan 1,450 kişiyi Türkiye'ye geri göndermeye çalıştıklarını belirtti.

Mitarachi, Türkiye’den gelen ve iltica başvuruları reddedilen göçmenlerin derhal geri gönderilmesi için Yunanistan’ın Avrupa Komisyonu ve AB sınır kuruluşu Frontex’e talepte bulunduğunu söyledi.

Bu adım, iki ülke arasında uzun süredir devam eden kıta sahanlığı anlaşmazlıklarını çözmeye yönelik müzakere planlarının öncesinde geldi.

AB ile Türkiye arasında 2016’da yapılan anlaşma kapsamında göçmenlerin Türkiye’ye dönüşleri corona virüsü salgını nedeniyle geçen yıl büyük ölçüde azaldı. Ancak Mitarachi, yeni teknoloji ve Covid-19 test prosedürleri sayesinde göçmen iadelerine yeniden başlamaları için koşulların artık sağlandığını söyledi.

Mitarachi, “Türkiye’den çabalarını hızlandırmasını bekliyoruz… Birincisi, Türkiye’den ülkemize ve Avrupa Birliği sınırları dahilindeki kıyılara yönelik kalkan teknelerin geçişini önlemek. Ve ikincisi göçmenlerin dönüşünü kabul etmek” dedi.

Mitarachi geri dönüş için belirlenen 1,450 kişinin çoğunun, Midilli adasında; diğerlerinin ise Kos, Sisam ve Sakız adalarında olduğunu ifade etti.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir