MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tuğba Özerk'e beraat kararına itiraz
Magazin
7 Ocak 2020 Salı 09:06

Tuğba Özerk'e beraat kararına itiraz

İzmir'in Çeşme ilçesinde, geçen yıl trafik kazasına karışan şarkıcı Tuğba Özerk, kaza sonrası işlem yapan polis memuru Abuzer A.'ya hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti. Savcılıkça Özerk'in, polislere yönelik "Maydanozlu köfteler, ne yapacaksanız yapın" sözleri, Abuzer A.'ya "Abuzer kadayıf" demesi hakaret niteliğinde olduğu savunularak, kararın bozulması için istinafa başvuruldu.

Şarkıcı Tuğba Özerk, annesiyle birlikte 15 Ekim 2018'de, İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'ye giderken, otomobiliyle trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası olay yerine gelen polis memuru Abuzer A., Özerk'e alkol testi yapmak istedi. Aracı kendisinin kullanmadığını öne süren Özerk'in, alkolmetreye üflemeyi reddetmesi üzerine tartışma çıktı. Polisler, aracı kullandığı iddiasıyla Özerk'e alkol testi yapmakta ısrarcı oldu. Bu sırada Özerk'in, polis memuru Abuzer A.'ya yönelik hakarette bulunduğu ileri sürüldü. Olay sonrası bir süre karakolda bekletilen Tuğba Özerk ile annesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından evlerine gitti. Polis memuru A.A. ise Özerk'ten şikayetçi oldu.

HAKARET DEĞİL 'NEZAKET DIŞI KABA HİTAP TARZI'

Abuzer A.'nın şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, kabul edildi. Çeşme 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan şarkıcı Tuğba Özerk hakkında, beraat kararı verildi. Mahkeme kararında, Özerk'in sözlerinin; sövme niteliği olmayan, Abuzer A.'nın şeref, onur ve saygınlığını zedelemeyecek, 'nezaket dışı, kaba hitap tarzı' olduğuna yer verildi.

Mahkemenin kararına, hem Abuzer A. ve avukatı hem de savcılık itiraz etti.

Savcılığın verdiği istinaf dilekçesinde, Tuğba Özerk'in, polis memurlarına yönelik "Yeter lan, maydanozlu köfteler. Bugüne kadar 10 tane polis memurunu kulaklarından tutup kafalarını tokuşturdum. Benim Çeşme'de 5 tane evim var. Ben ünlüyüm. Ne yapacaksanız yapın" dediği, daha sonra polis memuru Abuzer A.'ya "Abuzer kadayıf" diye seslendiği belirtilerek, kararın usul ve esas yönünden bozulması istendi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir